decisió judicial

L'antillà que es va fer una foto amb Macron és condemnat per possessió de drogues

El noi, que va aparèixer en una polèmica fotografia amb el president a l'illa caribenya de Saint-Martín, ha sigut sentenciat a vuit mesos de presó

zentauroepp45510180 macron selfie saint martin181018113749

zentauroepp45510180 macron selfie saint martin181018113749

1
Es llegeix en minuts
Afp

Un dels dos nois que es van fer un fotografia amb el president francès, Emmanuel Macron, a l’illa caribenya de Saint-Martín, a les Antilles franceses, destruïda fa un any per l’huracà ‘Irma’, ha sigut condemnat aquest dimecres a vuit mesos de presó per possessió d’estupefaents, 20 grams de cànnabis i rebel·lió, per forcejar amb agents en el moment de la seva detenció.

El 30 de setembre passat, Macron es va autoconvidar a la casa de Reault Fleming, un jove illenc de 22 anys, que va dir al mandatari que acabava de sortir de la presó per robatori. El president francès li va aconsellar que busqués una feina. “Hi ha feina per reconstruir [l’illa]. Els joves com tu... Tu estàs fort, fa falta que treballis. No pots continuar així, no facis més tonteries. Els robatoris s’han acabat. Ho has dit. No ho oblidis. La teva mare mereix alguna cosa millor”

Després Macron va fotografiar-se amb el noi i un cosí seu, que en la instantània apareix fent un gest despectiu, cosa que va generar una gran polèmica a França i a les xarxes socials. El president va sortir del pas afirmant que estima cadascun dels fills de la República, siguin quines siguin les tonteries que hagin fet.

Reacció de l’extrema dreta

Notícies relacionades

Durant el judici, el noi va explicar que guardava la droga per a un amic i va dir que es penedia del que havia fet, tot i que ja era un reincident.

Dimecres a la nit, el membre de l’extrema dreta del partit francès de l’Assemblea Nacional Gilbert Collard va tuitejar: “Òbviament, les lliçons de Macron per al petit àngel de Saint-Martín no han tingut efecte: acaba de ser arrestat per possessió de narcòtics” .