Legalització en curs

Justin Trudeau indultarà els condemnats per possessió de marihuana

S'estima que centenars de milers de persones es poden beneficiar de la mesura

BOG01  MEDELLIN  COLOMBIA   02 05 09 - Un manifestante muestra una hoja que simboliza a la planta de cannabis sativa hoy  2 de mayo de 2009  en el centro de Medellin  Colombia   donde grupos de consumidores congregados por la Asociacion Canabica de Colombia  se reunien para marchar por la legalizacion de la marihuana  El acto se realizo en varias ciudades del mundo  EFE Edgar Dominguez

BOG01 MEDELLIN COLOMBIA 02 05 09 - Un manifestante muestra una hoja que simboliza a la planta de cannabis sativa hoy 2 de mayo de 2009 en el centro de Medellin Colombia donde grupos de consumidores congregados por la Asociacion Canabica de Colombia se reunien para marchar por la legalizacion de la marihuana El acto se realizo en varias ciudades del mundo EFE Edgar Dominguez / Edgar Dominguez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del Canadà anunciarà aquest dimecres el perdó als condemnats per possessió de marihuana, el dia de la legalització del consum recreatiu de cànnabis a tot el país.

Segons han assenyalat diversos mitjans de comunicació, el Govern del primer ministre, Justin Trudeau, indultarà els individus condemnats en el passat per possessió de fins a 30 grams de marihuana.

S’estima que centenars de milers de persones es poden beneficiar de la mesura.

Trudeau ja va avançar les seves intencions a preguntes de periodistes: "Hi treballarem com ja he anunciat, tan aviat com la legalització entri en vigor".

Per a molts canadencs, l’historial criminal per la possessió de marihuana per a ús recreatiu els suposa no poder viatjar als Estats Units.

Una condemna per possessió de marihuana permet als agents fronterers nord-americans impedir l’accés al seu país els residents canadencs, ja que Ottawa comparteix amb Washington la base de dades que conté tot l’historial criminal del Canadà.

Notícies relacionades

Precisament dimarts, un portaveu de l’agència de Duanes i Protecció Fronterera dels EUA, Todd Owen, va afirmar en una teleconferència amb periodistes canadencs que l’amnistia no garantirà que les persones amb historial criminal per possessió de marihuana puguin entrar en territori nord-americà.

Owen també va assenyalar que la simple admissió a la frontera que un individu ha consumit marihuana en algun moment en la seva vida és prou motiu per impedir l’entrada al país.