Presidencials al Brasil

Les estrelles de futbol van recolzar Bolsonaro

Neymar va fer un "m'agrada" a un missatge de suport. Ronaldinho i Rivaldo van ser explícits en la seva adhesió

ronaldinho

ronaldinho

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

L’onada d’ultradreta que nega el Brasil va arribar al futbol. Neymar i Gabriel Jesus, estrelles del París Saint-Germain i el Manchester City, s’han col·locat en el centre de les discussions a les xarxes socials des del moment que li van posar un “m’agrada” a un post en favor del capità en la reserva d’Alan Patrick, un excompany dels atacants a Santos i Palmeiras.

“Necessitem que ell resolgui els problemes del nostre país i no que ens ensenyi valors. Si haguéssim d’aprendre valors amb el president, avui estaríem atrapats. No eduqui els seus fills per respectar els homosexuals, negres, blancs, indis. ¡Eduqui els seus fills per respectar l’ésser humà!”, va escriure Patrick i va exhibir una casaca del seleccionat amb el 17, el número que va identificar Bolsonaro en els comicis.

El sigil de 'Ney' contrasta amb altres suports entusiastes, com els de Ronaldinho i Rivaldo, dos exastres del Barcelona. “Per un Brasil millor, desitjo pau, seguretat i algú que ens torni l’alegria. ¡Jo vaig triar viure al Brasil, i vull un Brasil millor per a tothom!”, va tuitejar 'Dinho' i també va acompanyar el seu missatge amb una samarreta groga i el dorsal 17. Bolsonaro es va sentir afalagat i ho va fer saber a Twitter.

També va donar les gràcies a Rivaldo. “Vostè és un orgull per a tots nosaltres brasilers. ¡Molt honrat amb les seves mencions!”, li va respondre el candidat. Cafu, un altre dels grans noms de la 'canarinha' va fer pública la seva adhesió a la dreta. “El capità del pentacampió votarà per Bolsonaro”, es va deixar filmar. Lucas Moura, l’atacant del Tottenham, va ser pioner en aquesta identificació amb l’home que proposa “mà dura”. Li va dir el “candidat ideal”. 

Rebuig de Juninho 

Notícies relacionades

No tots van ser aplaudiments, Juninho Pernambuco, excompany de Cafu i ídol a l’Olympique de Lió, va mostrar el seu clar rebuig d’aquestes inclinacions polítiques. Juninho va expressar el seu desconsol per la “ignorància” de molts compatriotes sobre els assassinats i tortures perpetrades durant l’última dictadura.

El van atacar amb acarnissament a les xarxes socials fins i tot amb amenaces de mort. “No sabia que els bolsominions em seguien, sisplau, no em segueixin, no vull quantitat de seguidors i sí, qualitat humana”, els va respondre amb una al·lusió a les criatures grogues que ajuden el malvat de la pel·lícula animada ‘Gru, el meu dolent preferit’.

Temes:

Brasil Neymar