POLÈMICA CANÇÓ «ASSASSÍ»

La Fiscalia francesa investiga un raper que crida a «matar nadons blancs»

«Entro a les guarderies, mato els nadons blancs, atrapeu-los ràpid i pengeu-ne els pares. Esquartereu-los per passar el temps», assenyala Nick Conrad en una de les seves estrofes

captura

captura

2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia francesa investiga per “provocació pública a cometre un crim o un delicte” el raper parisenc Nick Conrad, qui crida “a matar nadons blancs” en la seva cançó “Meurtrier” (“Assassí”), han informat aquest dimecres fonts judicials.

“Entro a les guarderies, mato els nadons blancs, atrapeu-los ràpid i pengeu-ne els pares. Esquartereu-los per passar el temps”, assenyala Conrad en una de les seves estrofes, penjades en un vídeo a internet el passat 17 de setembre i que ha provocat una onada de crítiques a França.

El ministre de l’Interior, Gérard Collomb, va considerar “abjectes” els atacs del cantant i va ordenar a la policia la retirada del contingut a internet i altres canals. “Li correspon a la Justícia tractar de forma apropiada aquests abominables atacs”, va assenyalar a Twitter el ministre.

Entre l’oposició francesa, la líder ultradretana Marine Le Pen va criticar vehementment el raper negre, i va arribar a denunciar l’existència d’un racisme contra els blancs.

“Mentre que nombrosos compatriotes pateixen un racisme antiblanc del qual cap expert autoproclamat ni mitjà de comunicació parla aquesta provocació no ha de quedar impune”, va denunciar a Twitter Le Pen.

En declaracions al canal BFMTV, el vicepresident de la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (Licra), Antoine Spire, va condemnar la “violència abjecta” de l’estrofa del raper i va presentar una denúncia.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que sorgeix la polèmica al voltant d’un cantant de rap a França l’últim mes. Fa uns dies, el raper musulmà Médine, que utilitza freqüents referències a l’islam, va anul·lar els seus dos concerts programats per al 19 i 20 d’octubre a la sala Bataclan, on el novembre de 2015 van morir 90 persones en un atac gihadista.

Médine, francès d’origen algerià i 35 anys d’edat, va justificar l’anul·lació perquè grups ultradretans havien previst organitzar manifestacions en contra seu “amb l’objectiu de dividir” i “revifar el dolor de les famílies de les víctimes”.

Temes:

França