ESPAI PÚBLIC

Rígid codi de conducta urbana per als turistes a Venècia

La normativa prohibirà asseure's a les voreres i utilitzar els bancs com a àrees de pícnic

Les sancions aniran entre els 50 i 500 euros i poden comportar en alguns casos l'arrest

zentauroepp30260958 venecia 2014  cuatro estaciones  paseo en gondola  imagen ju180921131209

zentauroepp30260958 venecia 2014 cuatro estaciones paseo en gondola imagen ju180921131209

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Assemblea Municipal de Venècia té previst aprovar a l’octubre un nou reglament de policia i seguretat urbana, una nova normativa sobre la ciutat que té com a objectiu defensar el patrimoni de l’emblemàtica localitat italiana i combatre els turistes mal educats.

El debat s’ha centrat en l’article 35, que prohibeix no només acampar al nucli antic, també tombar-se o asseure’s a la vorera o esglaons de monuments, així com utilitzar els bancs com a àrees de pícnic.

Les multes començaran des de 50 euros, i fins i tot poden arribar a 500 arrest per infraccions en llocs de particular valor del centre històric.

Si s’aproven aquestes mesures se sumaran a una llarga llista de prohibicions a la ciutat dels ponts i les góndoles, que rep 25 milions de visitants a l’any. L’ajuntament ja va instal·lar a l’abril uns torns (el consistori aclareix que es tracta de "passatges") per regular el flux de visitants i provar de salvaguardar així l’essència d’aquesta ciutat, declarada Patrimoni Mundial per la Unesco.

Seguretat i respecte

El vigent Reglament de la Policia Urbana del Municipi de Venècia prohibeix alguns comportaments "per satisfer les exigències de tutela del decòrum urbà i paisatgístic de la ciutat, a més de per raons de seguretat i respecte de les normes higièniques-sanitàries.

Està prohibit asseure’s, fora dels espais explícitament determinats, a la plaça Sant Marc i sobre el moll. La sanció per fer-ho serà de 200 euros.

A més, està prohibit menjar o beure fora de les àrees determinades, així com llançar o abandonar en sòl públic papers, llaunes, ampolles, o impedir la circulació en ponts i carrers.

La sanció serà de 450 euros per capbussar-se, nedar o banyar-se en qualsevol curs d’aigua i canals públics o oberts al públic, i de 200 euros per ser en llocs públics o viatjar en mitjans de transport en vestit de bany o amb el tors nu.

També està prohibit, per raons higienicosanitàries i de conservació del patrimoni artístic, subministrar menjar i aliments alsanimals, a més de dispersar o deixar restes alimentàries als carrers, places o altres llocs públics, cursos d’aigua i canals. La multa va des dels 50 fins als 200 euros.

També hi ha sancions de 100 euros per circular amb bicicletes pel centre històric de Venècia.

Florència prohibeix menjar al carrer

Notícies relacionades

La iniciativa de l’Ajuntament venecià té lloc després de mesures similars adoptades en altres ciutats d’Itàlia. A Roma, està prohibit banyar-se i menjar en les principals atraccions turístiques i a Florència, l’alcalde, Darío Nardella, va aprovar a començaments de setembre multar les persones que mengin i beguin pel carrer amb entre 150 i 500 euros.

La mesura de Florència s’aplicarà només en certs carrers i en horaris concrets i serà vàlida fins al 6 de gener, quan acaba la temporada de vacances a Itàlia. L’objectiu, va explicar Nardella, és acabar amb la brutícia a la via pública, un problema que va atribuir als "turistes mal educats".

Temes:

Turisme