Crítiques al president francès pel seu consell

Macron, a un aturat: "Creuo el carrer i te'n trobo [de feina]"

El cap de l'Executiu gal bat rècords d'impopularitat des de la seva arribada al poder

undefined44831339 french president emmanuel macron gives a joint press confere180831112916

undefined44831339 french president emmanuel macron gives a joint press confere180831112916 / LUDOVIC MARIN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els consells del president de França, Emmanuel Macron, han sigut fortament criticats per l’oposició del país després que un jove transmetés al mandatari gal les seves dificultats per aconseguir feina.  

"Creuo el carrer i te’l trobo", va assegurar Macron en un acte celebrat en els jardins de l’Elisi, on també va afirmar que els empresaris "volen simplement gent llesta per treballar, amb els inconvenients d’aquesta professió."

No obstant, la majoria de l’oposició, des de la ultradreta a l’extrema esquerra han censurat el comportament del líder de l’Executiu gal, ja que, segons la seva opinió, demostra un profund menyspreu pels aturats del país.

"Desconnectat de la realitat"

Des de la ultradretana Agrupació Nacional (RN, per les seves sigles en francès) van assenyalar que aquests consells de Macron demostren "fins a quin punt està desconnectat de la realitat" el president francès.

"En el fons és sempre la mateixa cançó liberal que vol fer responsables els aturats de la seva situació. En la forma es tracta d’un menyspreu de casta insuportable", va denunciar el diputat de l’esquerrà de França Insubmisa (LFI) Eric Coquerel.

Els partits més moderats, com el Partit Socialista (PS) per l’esquerra, i els republicans francesos, també han censurat el comportament del líder d’En Marxa.

Altres polèmiques

No és la primera vegada que Macron fa controvertides declaracions sobre els treballadors. L’octubre del 2017, va crear polèmica quan va asseverar, en una conservació privada, que hi havia gent que preferia "armar embolics" en comptes de treballar en una determinada empresa. 

Notícies relacionades

En els últims mesos, Versalles s’ha vist assenyalat per la violenta actuació d’un dels homes del seu entorn, Alexandre Benalla, que es va disfressar de policia i va agredir diverses persones en una manifestació.

Segons l’últim sondeig, Macron només té l’aprovació del 29% dels francesos, una baixada de 12 punts des del juny.