MUNDIAL DEL 2026

Trump ensenya la targeta vermella a la premsa

El president de la FIFA va regalar al dels EUA el símbol de l'expulsió

trump / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha regalat aquesta matinada una targeta vermella al mandatari nord-americà, Donald Trump, que, després d’esbrinar per a què servia, l’ha ensenyat als mitjans de comunicació que cobrien l’acte a la Casa Blanca.

Trump ha rebut Infantino i el president de la federació nord-americana de futbol, Carlos Cordeiro, per celebrar l’elecció dels Estats Units, junt amb Mèxic i el Canadà, com a amfitrió del Mundial de Futbol el 2026.

Al final de l’acte, Infantino ha regalat al president dues samarretes de futbol amb el cognom Trump a l’esquena, i ha procedit a explicar-li com funcionen les targetes en aquest esport.

"Sap, en futbol tenim àrbitres, i ells tenen targetes, targetes grogues i targetes vermelles. La targeta groga és una advertència, i quan vols expulsar algú, els ensenyes la vermella", li ha explicat Infantino.

Gairebé sense deixar-lo acabar, Trump ha agafat la targeta vermella i ha fet el gest de llançar-la als periodistes presents en l’acte –com fan els àrbitres de futbol americà amb un penal– i després senzillament els l’ha mostrat.

"Això m’agrada"

"Això m’agrada", ha afirmat Trump, i Cordeiro ha suggerit que podria utilitzar les targetes en "la pròxima sessió amb els mitjans de comunicació".

Trump manté una tensa relació amb la premsa que el cobreix, que acusa sovint de donar "notícies falses" i de no ressaltar adequadament els seus èxits.

Durant l’acte, Trump també ha recordat que al seu fill de 12 anys, Barron, "li encanta el futbol", i que aquest esport fins ara minoritari als Estats Units "deu ser un dels que estan creixent més de pressa al món".

"El futbol ['soccer'] és un joc, suposo que ells l’anomenen futbol. Pot ser que en algun moment canviïn aquí el nom, no ho sé. Ja ho veurem. En qualsevol cas, funciona molt bé", va dir Trump.

Notícies relacionades

El president va presumir que, quan la federació nord-americana de futbol estava provant d’aconseguir el Mundial del 2026, li telefonaven "constantment", però en realitat "només va fer falta una trucada", perquè quan va sentir que es tractava d’aquesta competició esportiva, va saber que "volia fer-ho".

El Mundial del 2026 serà el primer en què l’organització d’aquesta competició es repartirà entre tres països, tot i que els Estats Units acolliran el 75% dels partits.