Reacció tardana

Trump rectifica: elogia McCain i torna a posar la bandera a mig pal

La rivalitat i enemistat entre els dos polítics va ser palpable fins al final

media-asta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’allau de crítiques que ha rebut per la seva freda reacció després de la mort de John McCain, heroi de guerra al Vietnam i molt respectat als EUA, Donald Trump ha rectificat i aquest dilluns, per primera vegada, ha elogiat el senador republicà amb qui va mantenir fortes disputes. Així mateix, el president dels EUA ha ordenat que la bandera de la Casa Blanca torni a onejar a mig pal en memòria de McCain.

"Els nostres cors i oracions estan amb la família del senador John McCain", ha dit Trump aquesta nit passada durant un sopar a la Casa Blanca amb líders evangèlics. "Apreciem molt tot el que el senador McCain ha fet pel nostre país", ha afegit. Aquesta última frase és la primera referència directa del president al llegat o la figura de McCain, mort dissabte després d’una llarga batalla contra un càncer.

Diumenge, el diari The Washington Post informava que Trump havia rebutjat emetre un comunicat oficial redactat pel seu equip en el qual es qualificava McCain d’"heroi" pel seu paper al Vietnam, on va ser presoner de guerra. Trump va dir al seu equip que preferia reaccionar a Twitter, però va emetre un breu missatge que no contenia cap lloança a la figura de McCain i es limitava a expressar la seva "més profunda compassió i respecte per a la família" del legislador.

Trump no anirà al funeral

Notícies relacionades

La polèmica ha seguit aquest dilluns, quan la Casa Blanca es va despertar amb la bandera a plena asta, després d’haver sigut baixada per la mort del senador dissabte passat. A mitja tarda, Trump va emetre un comunicat en el qual va informar que havia donat ordre que la bandera tornés a onejar a mig pal.

"Malgrat les nostres diferències polítiques, respecto el servei al nostre país deixat pel senador John McCain i, en el seu honor, he firmat la proclamació que la bandera dels Estats Units onegi a mig pal fins al dia del seu enterrament", aquest diumenge vinent, ha assenyalat Trump. El president no assistirà alsfunerals, ja que McCain així ho va demanar en les seves últimes voluntats. Sí que hi assistiran els expresidents Barack Obama i George Bush.