CRISI A LA MEDITERRÀNIA

El barco militar italià amb 177 immigrants atracarà a Catània

El barco porta cinc dies davant l'illa de Lampedusa i espera autorització per arribar a port

barco-sicilia / periodico

2
Es llegeix en minuts

El barco de la Guàrdia Costanera italiana que porta a bord 177 immigrants i que espera des de fa cinc dies al mar davant l’illa italiana de Lampedusa atracarà a la ciutat siciliana de Catània, segons ha confirmat el Govern d’Itàlia. "El barco 'Diciotti' atracarà a Catània. Els valents homes de la Guàrdia Costanera han complert el seu deure, salvant vides humanes a només 17 milles de Lampedusa", va dir el ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, en un missatge a Twitter.

Toninelli va demanar a la Unió Europea (UE) que "s’afanyi a fer la seva part", amb referència a la necessitat que altres països europeus acullin aquestes persones, igual que es va fer la setmana passada amb el barco 'Aquarius' i els 141 rescatats, que van desembarcar a Malta i seran repartits entre sis països europeus, inclòs Itàlia.

Picabaralla amb Malta

El 'Diciotti' es va fer càrrec dijous passat dels immigrants socorreguts per uns altres dos barcos de la Capitania de Port quan es trobaven en dificultats en aigües de Malta, segons va explicar el Ministeri de l’Interior italià. Des d’aleshores, estava esperant al mar que el Govern transalpí, integrat pels anticapitalistes del Moviment 5 Estrellas (M5S) i la ultradretana Lliga, li consentís accedir a un dels seus ports.

El ministre de l’Interior italià, l’ultradretà Matteo Salvini, va afirmar que havia de ser Malta qui s’ocupés d’aquestes persones, però el seu homòleg maltès, Michael Farrugia, li va traslladar la negativa del país a fer-se càrrec del barco. A més, va acusar a Itàlia d’haver interceptat els immigrants en aigües malteses, "però només per impedir-los entrar en aigües italianes" ja que l’embarcació no estava demanant ser rescatada.

Repartits per la UE

Notícies relacionades

Salvini ha afirmat avui en una entrevista per televisió que aquestes persones podrien desembarcar a Itàlia sempre i quan fossin després "dividits sota l’esperit de la solidaritat de la Unió Europea", formada per uns altres 27 països a més d’Itàlia.

El líder de la Lliga i vicepresident del Govern de coalició manté la seva estratègia per frenar la immigració procedent de l’Àfrica cap a Itàlia i té tancats els ports a les ONG amb migrants rescatats del mar i que són a bord. No obstant, aquesta era la primera vegada que el Govern italià impedia arribar a un port a un barco de la seva pròpia Armada. Salvini ha reiterat en els últims dies que el país ja ha fet la seva part acollint més de 700.000 persones arribades a través del Mediterrani en els últims anys.