després de fortes pluges

Almenys 8 morts al sud d'Itàlia pel desbordament d'un riu

Les víctimes es trobaven visitant un congost al parc nacional de Pollino, a Calàbria, quan els ha sorprès una sobtada pujada de les aigües

rio-en-italia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys vuit persones han mort com a conseqüència del desbordament d’un riu per les fortes pluges a la regió italiana de Calàbria, al sud d’Itàlia. L’esdeveniment ha passat al parc nacional del Pollino, quan un grup d’excursionistes que visitaven les gorges del riu Raganello es van veure sorpresos pel desbordament sobtat d’aquest riu, causat per les intenses pluges.

El Govern italià ha confirmat la mort de vuit persones, que segons els mitjans locals són quatre homes i quatre dones. A més, catorze excursionistes han sigut rescatats pels equips de salvament de la protecció civil i del cos de Bombers, que s’han traslladat immediatament a la zona per buscar els desapareguts. Hi ha cinc ferits, entre ells un nen, que ha sigut hospitalitzat en un centre proper amb problemes d’hipotèrmia.

“La recerca continuarà durant tota la nit, ja que no sap el nombre exacte de persones desaparegudes. A la zona hi havia entre 18-20 persones quan es van veure sorpresos per la inundació”, ha dit el cap de la Protecció Civil Regional, Carlo Tansi. “Aquest canal presenta condicions molt crítiques”, ha afegit, segons informa el diari ‘La Repubblica’. 

Zona natural protegida

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, és en permanent contacte amb el cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, per conèixer com evoluciona la situació.

Notícies relacionades

Les gorges del riu Raganello formen una àrea natural protegida que s’estén al llarg de 1.600 hectàrees i un congost de 13 quilòmetres de longitud i que està ubicat al parc nacional del Pollino.