Marihuana sintètica

Descontrol pel 'K2' als EUA: més de 80 casos de sobredosi en menys de 36 hores

També coneguda com a 'spice', el K2 s'ha convertit en una de les drogues sintètiques més consumides als EUA

zentauroepp44388148 marihuana sint tica k2180720102524

zentauroepp44388148 marihuana sint tica k2180720102524

1
Es llegeix en minuts
EFE

La droga coneguda com a ‘K2’ o marihuana sintètica ha provocat més de 85 sobredosis en els últims dos dies a la localitat de New Haven (Connecticut), on s’ubica la prestigiosa Universitat de Yale, segons informen els mitjans locals.

Segons el diari Hartford Courant, les autoritats han encausat dues persones suposadament responsables de distribuir aquesta partida de droga, en què s’han trobat traces del narcòtic fentanil, cosa que podria explicar els forts efectes que està tenint.

Per la seva part, el canal CBS indica que les autoritats han arrestat tres persones relacionades amb les sobredosis, entre elles un home que podria haver estat donant mostres gratuïtes de marihuana sintètica. De moment no s’ha registrat cap víctima mortal i la major part dels afectats han sigut donats d’alta després de ser tractats en hospitals de la ciutat.

Les sobredosis van començar a registrar-se aquest dimecres i van continuar divendres en un cèntric parc de New Haven, amb diverses persones que van perdre el coneixement i altres que experimentaven convulsions i vòmits. Els més de 85 casos notificats per les autoritats inclouen persones que van ser tractades més d’una vegada, ja que van tornar a fumar la droga després de sortir de l’hospital.

“Hem descobert que aquest ‘K2’ tenia un efecte molt curt, però també que era una versió de la droga que actuava molt ràpidament”, explica la directora mèdica de l’hospital Yale New Haven, Sandy Bogucki, en declaracions recollides per el Hartford Courant.

Notícies relacionades

Segons va dir, les persones que van fumar o van ingerir la substància en general van caure sota el seu efecte gairebé immediatament i moltes van haver de ser reanimades. No obstant, ja que els efectes no duren gaire i van poder ser donades d’alta relativament aviat, algunes van tornar al parc a la recerca d’una nova dosi.

També coneguda com a ‘spice’, el K2 s’ha convertit en una de les drogues sintètiques més consumides als EUA, després d’uns anys en què, per la seva novetat, no va estar perseguida i podia comprar-se en algunes gasolineres i botigues. Actualment és il·legal i nombroses ciutats com Nova York han pres mesures per provar de frenar el seu consum.