IMMIGRACIÓ A LA MEDITERRÀNIA

Itàlia confirma que acollirà 20 dels migrants de l''Aquarius'

La declaració arriba després que Salvini assegurés a Twitter que aquesta vegada Roma no rebria cap refugiat

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180816103505

undefined43866492 italy s interior minister matteo salvini looks on during the180816103505 / STEFANO RELLANDINI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern italià ha confirmat que acollirà 20 dels 141 migrants que van arribar dimecres a Malta a bord del barco de rescat 'Aquarius', malgrat que el seu ministre de l’Interior, l’ultradretà Matteo Salvini, havia assegurat que Roma no cediria a les pressions d’altres països europeus per afegir-se a l’acord.

El mateix dia de l’ensorrament del viaducte de Gènova, Salvini va publicar un tuit que va generar una gran polèmica: "En un dia tan trist, hi ha una notícia positiva. El barco de l’oenagé ‘Aquarius’ anirà a Malta, i els migrants es repartiran entre Espanya, França, Luxemburg, Portugal i Alemanya. Com vaig prometre, no vindran a Itàlia, ja hem fet bastant. De les paraules als fets!" 

El Govern de La Valletta anteriorment havia afirmat que l’Executiu italià li va dir que s’afegia a l’acord assolit per diversos països europeus (Espanya, França, Alemanya, Luxemburg, Portugal) per repartir-se els 141 migrants de l’'Aquarius'. Fonts del Ministeri de l’Interior italià després han confirmat al diari 'La Repubblica' la veracitat de les informacions de Malta, i han assegurat que Itàlia rebrà un màxim de 20 persones. França i Espanya seran els països amb un major nombre d’acollides, amb 60 cada un.

Cap a aigües italianes

Notícies relacionades

Aquest matí, Salvini també ha denunciat que les autoritats de Malta han enviat un barco amb 170 migrants a bord cap a aigües italianes. Segons ha publicat a Facebook, el xenòfob ministre italià, la nau tenia problemes a prop de les costes malteses i que ha sigut llavors quan el Govern de La Valletta ha decidit escortar la nau en direcció a Itàlia.

"És el meu deure informar que un barco amb 170 immigrants, que es troben ara en aigües de Malta i en dificultats, està sent ignorat, o millor dit, acompanyat cap a aigües italianes per les autoritats malteses," ha escrit a Facebook Salvini, que ocupa també el càrrec de viceprimer ministre. "Si això és Europa, no és la meva Europa. Itàlia ja ha acollit i gastat molt. Que quedi clar per a tothom, per a Brussel·les i els seus voltants," conclou.