Anar al contingut

Crisi humanitària

Puerto Rico eleva a més de 1.400 les víctimes de l'huracà María

El cicló va arrasar l'illa de 3,4 milions d'habitants el setembre del 2017

Agencias

Puerto Rico eleva a més de 1.400 les víctimes de l'huracà María

Jorge J Muniz

El Govern de Puerto Rico ha admès que l’huracà María va matar més de 1.400 persones a l’illa l’any passat i no només 64, com havia informat anteriorment.

La revelació del nombre de morts apareix a l’esborrany d’un informe preparat per al Congrés dels EUA, en què l’illa sol·licita 139.000 milions de dòlars per a la reconstrucció, segons detalla la BBC.

"El 13 de juny, el Govern de Puerto Rico va revelar que en els quatre mesos posteriors a l’huracà María hi va haver 1.427 morts més del normal (partint dels quatre anys anteriors)", diu el report.

El diari ‘The New York Times’ va ser el primer a informar, dijous, que les autoritats de l’illa havien acceptat silenciosament el nou càlcul; no obstant, no han corregit oficialment el nombre de víctimes.

Es pot esmentar que el María va arrasar l’illa de 3,4 milions d’habitants el setembre del 2017 i, des d’aleshores, l’estat lliure associat dels Estats Units ha tingut problemes per reparar la seva infraestructura i xarxa elèctrica.

La majoria de les morts no es van produir durant la tempesta inicial sinó en els dies i setmanes subsegüents, quan l’apagada a tota l’illa i el bloqueig de camins per la runa dificultava els desplaçaments i els serveis d’emergència estaven desconcertats.