reaccions

Sánchez i Colau lamenten la decisió del Senat argentí sobre l'avortament

El president del Govern qualifica el vot dels senadors de "pas enrere" i l'alcaldessa de Barcelona diu que "sense feminisme no hi ha democràcia real"

zentauroepp44595682 fotodeld a  bas06  buenos aires  argentina   08 08 2018   ce180809120609

zentauroepp44595682 fotodeld a bas06 buenos aires argentina 08 08 2018 ce180809120609 / David Fernandez

1
Es llegeix en minuts
Efe / Europa Press

El no del Senat a la despenalització de l’avortament a l’Argentina ja ha tingut les primeres reaccions aquí a Espanya. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha lamentat el que ha qualificat de "pas enrere" del Senat argentí, però ha assegurat que "ningú aturarà" la lluita del col·lectiu feminista al país sud-americà.

A través el seu compte de Twitter, Sánchez s’ha mostrat convençut que el manteniment d’"una llei del 1921 nega drets i posa en perill milers de dones". "Però elles ja estan en marxa i ningú aturarà la seva lluita. Estem amb vosaltres. Aviat serà llei", ha assenyalat el líder del PSOE, que es troba aquests dies de vacances a Doñana (Huelva).

Crítiques de Colau

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d’altra banda, ha augurat que "tard o d’hora els governs patriarcals que odien les dones cauran". En una publicació a Twitter recollida per Europa Press aquest dijous, l’alcaldessa ha escrit que les "dones de l’Argentina, no estan soles. Som milions al seu costat".

"Per la felicitat i el benestar de les nostres filles i fills, sense feminisme no hi ha democràcia real", ha dit després que el Senat argentí hagi rebutjat el projecte d’avortament legal que sí que havia recolzat la Cambra de Diputats.