protestes a Buenos Aires

Almenys 8 detinguts a l'Argentina en incidents després de rebutjar el Senat la llei de l'avortament

Els disturbis s'han registrat aquesta matinada als voltants del Congrés

zentauroepp44596600 a man is detained by a policeman during clashes outside the 180809112642

zentauroepp44596600 a man is detained by a policeman during clashes outside the 180809112642 / MARCOS BRINDICCI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys vuit persones han sigut detingudes per les forces de seguretat argentines en el marc d’una sèrie de disturbis desencadenats aquesta matinada a Buenos Aires després del rebuig del Senat a la llei que hauria suposat la despenalització de l’avortament. El no ha guanyat per un estret marge de tan sols set vots.

Els principals incidents han tingut lloc als voltants del Congrés, on grups minoritaris han arribat a enfrontar-se a la policia, segons fonts consultades pel diari argentí ‘Clarín’.

El projecte de llei ha sigut rebutjat en el Senat amb 38 vots en contra i 31 a favor, al terme d’una llarga sessió de debat que ha sigut seguida des del carrer per mobilitzacions a favor i en contra de la despenalització de l’avortament.

Notícies relacionades

La iniciativa no es podrà tornar a discutir en el Congrés fins a l’1 de març del 2019, quan comença el nou curs legislatiu, i haurà de començar de zero, si bé el Govern del president Mauricio Macri sospesa incloure canvis sobre l’avortament en la reforma del Codi Penal que espera presentar aquest mes.

La reforma rebutja ahir va ser aprovada el mes de juny passat pel Congrés dels Diputats.