El final del seu mandat

Juan Manuel Santos, després de l'acusació de Maduro: "Déu meu, dissabte estava batejant la meva neta"

El president de Colòmbia s'acomiada després de vuit anys en el poder

1e0d6e22-0435-466a-8185-e88697dc6db1-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe / El Periódico

El president colombià, Juan Manuel Santos, es va acomiadar del poble colombià agraint el recolzament rebut durant els seus vuit anys en el poder i desitjant “tots els èxits possibles” al seu successor, Iván Duque, elegit per al període 2018-2022.

"Al meu successor, el president Iván Duque, li desitjo el millor, tots els èxits possibles, pel bé de la nostra pàtria", va dir el mandatari en la seva última al·locució per televisió com a cap d’Estat.

També es va referir a l’acusació de Maduro que ell estigui darrere del presumpte atemptat: "¡Déu meu!, li vaig dir al president de Veneçuela, que dissabte estava fent coses molt més importants, estava batejant la meva neta", va dir Santos amb un to jocós, que va generar rialles a l’auditori.

En el seu comiat, va manifestar que "cada president mana en el seu temps", per la qual cosa va recalcar que el seu acaba aquest dimarts. "Per això, compliré, si em permeten, la meva promesa de no molestar, de no intervenir, de no ser un fibló al clatell del meu successor", va afegir.

Juan Manuel Santos, cap d’Estat entre el 2010 i el 2018, va qualificar, a més, com el triomf més gran dels seus vuit anys de govern la firma de l’acord de pau amb la guerrilla de les FARC i va dir que ho va aconseguir perquè en lloc de "perseguir la popularitat de curt termini i les enquestes" va fer cas a "la seva veu interior", la que "li dicta què és el correcte".

Notícies relacionades

"La meva consciència em va dir: ‘Colòmbia no pot resignar-se a patir una guerra sense fi, com si fóssim un país condemnat a la violència. Si existeix una oportunitat, una sola oportunitat de parar aquesta guerra, hem d’intentar-ho’. I ho vaig intentar, amb el recolzament i la generositat de la majoria dels colombians", va asseverar.

El president va començar el dia en el Fòrum sobre Enfortiment dels Organismes de Control a Colòmbia, en què abans de parlar de la lluita contra la corrupció es va referir a les denúncies del seu homòleg veneçolà, Nicolás Maduro, que dissabte el va acusar d’estar després de l’atemptat que va patir a Caracas.