Corea del Nord segueix amb el programa nuclear, segons l'ONU

Un informe denuncia la violació de les sancions internacionals imposades al país

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, assisteix al llançament del míssil submarí.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, assisteix al llançament del míssil submarí. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE / NUEVA YORK

El règim de Corea del Nord continua desenvolupant programes nuclears i de míssils, cosa que suposa una violació de les sancions internacionals imposades al país, segons un informe confidencial de Nacions Unides revelat per mitjans nord-americans.

El document, al qual ha tingut accés la cadena nord-americana CNN, va ser redactat per experts independents que presenten les seves troballes cada sis mesos al comitè de sancions de Corea del Nord de l’ONU del Consell de Seguretat.

A l’informe també es diu que Corea del Nord està desafiant les sancions a través de personal diplomàtic i altres individus establerts a l’estranger i que continua venent armes convencionals.

Segons CNN, l’informe de l’ONU sembla confirmar les notícies publicades pel diari ‘The Washington Post’ fa uns dies, que suggerien que la Intel·ligència dels EUA havia trobat nova informació, incloses imatges de satèl·lit, que mostraven que Corea del Nord podria estar en procés de construir nous míssils.

Pompeo, amb l’ASEAN

L’informe de l’ONU s’ha conegut mentre el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, es troba a Singapur per a una reunió ministerial de l’Associació de Nacions del Sud-Est Asiàtic (ASEAN).

En aquest fòrum, Pompeo va qualificar ahir d’“inconsistents” les accions del règim nord-coreà de prosseguir amb la construcció de míssils de llarg abast amb la promesa de desmantellar el seu armament nuclear.

Notícies relacionades

“El president Kim (Jong-un) es va comprometre amb la desnuclearització. El món demanda que compleixin amb les resolucions del Consell de Seguretat de l’ONU”, va dir Pompeo als periodistes que l’acompanyaven durant el vol que el va traslladar de Kuala Lumpur a Singapur.

El president dels EUA, Donald Trump, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, van celebrar el 12 de juny passat una reunió històrica a Singapur en què van coincidir en la importància d’avançar “pas a pas” i adoptar accions “simultànies” per aconseguir la pau i la desnuclearització a la península coreana.