CONTROVÈRSIA A TWITTER

Musk titlla de "pedòfil" un bussejador que va participar en el rescat dels nens atrapats en una cova de Tailàndia

L'espeleòleg britànic estudia presentar denúncia contra el propietari de Tesla i SpaceX per les seves declaracions

zentauroepp44256892 this undated photo from video released via the thai navyseal180716113133

zentauroepp44256892 this undated photo from video released via the thai navyseal180716113133

2
Es llegeix en minuts

Un espeleòleg britànic que va participar en el rescat dels nens atrapats en una cova de Tailàndia ha afirmat que podria presentar una denúncia contra l’empresari Elon Musk, propietari de Tesla i SpaceX, per haver-lo titllat de "pedòfil" a les xarxes socials. Musk havia publicat una sèrie de tuits, ara eliminats, contra Vernon Unsworth, de 63 anys, després que el rescatador britànic l’hagués acusat d’haver utilitzat la història dels nens per fer "propaganda" i que hagués qualificat com a "truc publicitari" l’oferta del multimilionari americà de construir una càpsula de rescat per ajudar els nens.

Musk estava provant el seu invent en piscines de Los Angeles, però les autoritats tailandeses van decidir no utilitzar-lo. Unsworth, que viu part de l’any a Tailàndia, va donar indicacions topogràfiques als submarinistes i va afirmar que el prototip del propietari de Tesla no tenia "absolutament cap possibilitat d’aconseguir el seu objectiu". "[Musk] es pot posar el seu submarí per on li faci mal", va afegir, en una entrevista en la CNN. 

El primer a arribar-hi 

Segons Unsworth, que va ser un dels primers a arribar a la cova, el multimilionari "no tenia ni idea de com era l’interior de la cova" i "no hauria aconseguit ni recórrer els primers 50 metres" amb el seu invent. A Musk no li van agradar gens les crítiques i va respondre diumenge amb una sèrie de tuits en què, sense anomenar Unsworth, insinuava que era un "pedòfil".

Quan un usuari de Twitter va remarcar que Musk "estava titllant de pedòfil" l’home que havia trobat els nens a la cova", va afegir: "Aposto un dòlar que és veritat". Després va esborrar els seus tuits, sense respondre immediatament a una sol·licitud de comentaris a través de Tesla. En una altra entrevista, Unsworth va dir que no va veure les declaracions a Twitter, i que només n’havia sentit a parlar. 

Comentaris inapropiats 

Notícies relacionades

Musk ja va ser criticat per la seva actitud sobre el rescat, quan va dir que Narongsak Osatanakorn, cap del centre de comando, "no era l’expert en la matèria" i que havia sigut "elegit erròniament com a cap del rescat". Les declaracions es van efectuar després que Osatanakjorn rebutgés l’invent del multimilionari, al considerar-lo sofisticat però no pràctic per a les necessitats d’una operació tan particular. 

Amb 22 milions de seguidors, Musk va ser durament criticat a Twitter per les seves declaracions contra Unsworth. "Va ser ell qui va dibuixar el mapa de gairebé tota la cova", va dir Claus Rasmussen, instructor d’immersió danès que també va participar en la missió. Així mateix, va qualificar d’"inapropiats" els comentaris de Musk sobre el rescat, que va concloure el 10 de juliol.