Itàlia prohibeix atracar a un barco privat amb 66 immigrants

Salvini afirma que l'embarcació es va interposar a la Guàrdia Costanera líbia

inmigrantes-desde-marruecos

inmigrantes-desde-marruecos / DIMITAR DILKOFF (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l’Interior d’Itàlia ha prohibit atracar a un barco privat que va rescatar 66 immigrants i els va traslladar a una patrullera de la Guàrdia Costanera italiana, han informat a Efe fonts del Ministeri de l’Interior. Elbarco ‘Vos Thalassa’, que ofereix servei a una plataforma d’una companyia petrolífera, va socórrer 66 immigrants davant les costes de Líbia, anticipant-se a la intervenció de la Guàrdia Costanera líbia que ja havia sigut alertada, van explicar les esmentades fonts.

Fonts d’Interior van explicar que el ministre i vicepresident Matteo Salvini s’ha comunicat amb el president del Govern, Giuseppe Conte; el també vicepresident Luigi Di Maio, i el titular de Transports i Infraestructures, Danilo Toninelli, per explicar-los que amb aquest cas s’ha creat "un problema polític". "La Guàrdia costanera italiana no pot substituir la de Líbia quan ja aquesta ha respost a una trucada i ha entrat en acció", van explicar les esmentades fonts.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Toninelli va assegurar en el seu compte de Twitter que els immigrants rescatats "estaven posant en perill la vida" de la tripulació del barco italià.

Aquest nou episodi amb immigrants al Mediterrani es produeix després que Salvini anunciés que en el pròxim consell informal de la Unió Europea (UE) a Innsbruck (Àustria) demanarà que no atraquin a Itàlia els barcos que participen en les missions internacionals presents al Mediterrani.  El ministre ja ha prohibit qualsevol desembarcament d’immigrants rescatats per les oenagés.