Fernando Raigal, el bussejador espanyol que col·labora en el rescat a Tailàndia

L'espanyol, de 33 anys i natural de Ciudad Real, està realitzant tasques de recolzament

a

a

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El món sencer està pendent del que succeeix aquests dies a Tham Luang, una cova situada a uns mil quilòmetres al nord de Bangkok, la capital de Tailàndia, perquè 12 adolescents i el seu entrenador de futbol hi estan atrapats des de fa més de 15 dies. Afortunadament, més de la meitat ja han pogut ser extrets per un equip en què, a part dels 18 bussejadors que hi ha a la cova, participen un centenar de bussejadors en tasques d’ajuda. Entre ells hi ha Fernando Raigal, un home de 33 anys procedent de Ciudad Real i establert a Tailàndia que està prestant serveis de recolzament. 

“No estic aquí com a bussejador d’elit, la meva especialitat no són les coves. Soc un voluntari acceptat entre els bussejadors tailandesos i presto serveis de recolzament", escrivia aquest dilluns en el seu perfil de Facebook el mateix Raigal per evitar confusions. Concretament, el bussejador espanyol no és un dels que acompanyen els nens en la seva ruta de sortida de la cova, però sí que ha col·laborat en el rescat des dels primers dies com a recolzament als bussejadors de rescat.

Segons el seu perfil de LinkedIn, Raigal és especialista en treballs a gran profunditat i en condicions extremes, i té una experiència de més de 12 anys en el sector del busseig. Raigal, que resideix a Tailàndia i treballa per a una companyia petrolífera, és un dels pocs bussejadors civils que treballen en l’operació, ja que la majoria de l’operatiu són membres de la Royal Thai Navy i d’altres forces especials de caràcter militar britànics, australians i nord-americans, entre d’altres. 

Notícies relacionades

Raigal ha volgut restar importància a la seva intervenció en les seves xarxes socials i ha assenyalat que ara mateix no pot "donar entrevistes ni més informació" perquè ha de centrar-se a "estar aquí al 100%". Tot i així, fonts pròximes al bussejador espanyol han destacat que el Raigal podria estar treballant en un dels passadissos intermedis entre l’exterior i la cova on es troben les persones atrapades, aprovisionant els ‘Navy SEAL’, que estan rescatant els nens, de bombones d’oxigen i altres materials per al salvament dels menors que hi estan atrapats, segons escriu el diari ‘Lanza’.

Raigal treballa a gran profunditat en la seva empresa, ja que porta projectes com la construcció de plantes petrolíferes en alta mar, i fins i tot passa setmanes aïllat en cambres de 15 metres quadrats a molta profunditat realitzant torns de treball, apunten fonts pròximes a Raigal.

Temes:

Tailàndia Nens