tragèdia en un mitjà dels eua

El 'Capital Gazette', el diari que va patir el tiroteig, deixa la seva secció d'opinió en blanc: "Avui no tenim paraules"

El diari d'Annapolis publica un breu text en honor a les cinc víctimes mortals de l'atac d'aquest dijous

zentauroepp44051820 steve schuh  county executive of anne arundel county  holds 180629160239

zentauroepp44051820 steve schuh county executive of anne arundel county holds 180629160239 / Patrick Semansky

2
Es llegeix en minuts
Efe / Washington

El diari d’Annapolis  (Maryland, EUA) 'Capital Gazette', la redacció del qual va ser l’escenari d’un tiroteig aquest dijous que es va saldar amb cinc morts, ha publicat aquest divendres la seva edició diària en paper amb la secciód’opinió  en blanc.

La direcció del 'Capital Gazette ha optat per deixar les pàgines d’opinió en blanc amb un petit text en honor a les cinc víctimes mortals: Gerald Fischman, Rob Hiaasen, John McNamara, Rebecca Smith i Wendi Winters, quatre periodistes i una agent de vendes.

"Avui no tenim paraules. Deixem de manera intencionada aquesta pàgina en blanc per commemorar les víctimes del tiroteig de dijous a la nostra redacció. (...) Demà aquesta pàgina tornarà al seu propòsit constant d’oferir als nostres lectors opinió informada sobre el món del seu voltant", ha escrit la direcció del mitjà.

A la portada, el diari ha decidit publicar cinc fotografies dels treballadors que van morir ahir en l’atac, juntament amb el titular "5 morts per trets en el The Capital".

Alguns dels periodistes del 'Capital Gazette', com Phil Davis, han utilitzat les xarxes socials durant les últimes hores per explicar les seves sensacions després de ser testimonis en primera persona del tràgic episodi d’aquest dijous. "Com que no puc dormir, faré l’única cosa que puc fer i escriuré notícies", ha assenyalat Davis en el seu compte de Twitter.

L’atacant va actuar per venjança

Segons els informes policials, l’atacant, identificat com Jarrod Ramos, de 38 anys, va ingressar a l’edifici del ‘Capital Gazette’ dijous pels volts de les 14.30 hora local (18.30 GMT), va obrir foc a través de la porta de vidre d’una oficina i va matar cinc persones. A més de les víctimes mortals, tres persones més van haver de ser ateses en hospitals pròxims.

Notícies relacionades

La policia va detenir l’autor al lloc dels fets, amagat sota d’una taula, i va assegurar que el mòbil de l’atac era la "venjança", però no va donar més detalls.

No obstant, s’ha pogut saber que Ramos va perdre el 2015 una demanda per difamació que havia presentat contra el diari per un article del 2011 en el qual el 'Capital Gazette’ l’identificava com a assetjador de dones a les xarxes socials citant documents judicials.