polèmica a alemania

El Govern alemany recolza l'ús de burquinis a les escoles públiques

La ministra de família conclou el debat sobre la utilització en les classes de natació d'aquests vestits de bany que cobreixen tot el cos per a nenes musulmanes

zentauroepp35301985 a woman wearing a burkini walks in the water august 27  2016180625153508

zentauroepp35301985 a woman wearing a burkini walks in the water august 27 2016180625153508 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
DPA / EP / Berlín

El Governd’Alemanya no posa cap objecció que les nenes musulmanes utilitzin burquinis,vestits de bany que cobreixen tot el cos, quan assisteixen a classes de natació al’escola.

"El més important és el bé dels nens, és a dir, que tots aprenguin a nedar", ha assenyalat la ministra de família, Franziska Giffey, quan li han preguntat per la polèmica generada al país després que transcendís que una escola pública havia posat burquinis a disposició de les nenes de confessió musulmana perquè no es perdessin la classe de natació.

"Per això és totalment justificable que, si les escoles exigeixen participar en les classes de natació, es permeti (l’ús del burquini) i es distribueixin peces de roba que cobreixin el cos a excepció de les mans, els peus i la cara", ha afegit la política socialdemòcrata durant un acte celebrat pel setmanari alemany 'Die Zeit’.

Giffey ha insistit que l’únic important és que la tasca educativa prevalgui i que el fet que les nenes portin aquest banyador no sigui qualificat com l’"ocàs d’Occidente".

Notícies relacionades

Fa dues setmanes, un institut de la regió de Renània del Nord-Westfàlia (a l’oest d’Alemanya) es va convertir en el focus de les crítiques després que transcendís que havia adquirit a l’estranger una vintena de burquinis per donar-los de manera gratuïta a les estudiants musulmanes durant les classes de natació.

Des de l’escola van assenyalar que d’aquesta manera ningú no tindria cap disculpa per no participar en la classe. "Tots han d’aprendre a nedar", va recalcar el director del centre educatiu, Volker Gössling, en una entrevista concedida en aquell moment al diari 'WAZ'.

Temes:

Alemanya