Anar al contingut

REACCIONS A UNA POLÍTICA INHUMANA

El Papa qualifica d'"immoral" la política d'immigració de Trump

El Pontífex també carrega amb duresa contra Itàlia per rebutjar els immigrants de l''Aquarius'

El Papa qualifica d'"immoral" la política d'immigració de Trump

MAURIZIO DEGL INNOCENTI

El Papa ha criticat la política de separació de famílies d’immigrants que s’està duent a terme a la frontera sud dels Estats Units per part del president Donald Trump a l’assenyalar que les decisions populistes no són la solució als problemes de migració al món. Així mateix, ha rebutjat la decisió d’Itàlia de no obrir els ports a l’'Aquarius', que navegava amb 629 migrants rescatats i que finalment ha sigut acollit per Espanya.

"No és fàcil, però el populisme no és la solució", ha assenyalat Francesc en una entrevista amb l’agència Reuters en la qual ha afirmat que dona suport a les recents declaracions de la Conferència Episcopal dels Estats Units que va titllar d’"immoral" i "contràries als valors catòlics" aquestes mesures. "Estic de part dels bisbes. Vull deixar clar que, en això, dono suport a la posició de la Conferència Episcopal", ha sentenciat el Pontífex.

Crear psicosi

El Papa també ha assegurat que els populistes estan "creant una psicosi" en el tema de la immigració, no només als Estats Units, sinó també a Europa, de la qual ha dit que està vivint "un gran hivern demogràfic" i que necessitava per tant més immigrants. "Sense immigració, Europa estaria buida", ha subratllat.

Així mateix, ha lamentat la decisió del ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, de tancar els ports davant de l’arribada del vaixell 'Aquarius' que finalment va desembarcar, en una flotilla formada per tres naus amb 630 migrants, al port de València diumenge. "Jo crec que no es pot rebutjar la gent que arriba. Se’ls ha de rebre, acollir-los, ajudar-los, cuidar-los, acompanyar-los i després veure on reassentar-los, però a tot Europa", ha explicat.

"Alguns governs ja hi estan treballant, i les persones han de ser reassentades de la millor manera possible, però crear psicosi no és la solució", ha afegit. Per al Pontífex, "el populisme no resol les coses. El que resol les coses és l’acceptació, l’estudi, la prudència."