Calvo reconeix que alguns immigrants de l''Aquarius' poden acabar als CIE

La vicepresident informa que els vaixells arribaran a València dissabte a la nit com a molt d'hora

zentauroepp43747559 valencia 14 6 2018  pol tica  carmen calvo   ximo puig  el p180614150740

zentauroepp43747559 valencia 14 6 2018 pol tica carmen calvo ximo puig el p180614150740 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero / Valencia

La vicepresidenta Carmen Calvo ha explicat aquest dimecres a València que volen oferir als immigrants de l’Aquarius una resposta “bona en el sentit físic, psicològic i jurídic”. Calvo ha assenyalat que “atindrem les peticions que hi hagi d’asil”, però també ha admès que alguns d’ells poden acabar als centres d’internament per a estrangers. 

“Són migrants que arribaran a un lloc segur i s’hauran de veure una a una les situacions. Interior té una oficina específica i se seguirà el protocol indicat amb les entrevistes personals per veure si reuneixen les condicions per rebre l’asil i ser considerats refugiats”, ha assenyalat.

“Uns aniran als centres d’estrangers i altres a centres d’ajuda humanitària i de política social”, ha apuntat. També ha recordat que hi ha una figura “de protecció especial” que el Govern central podria activar en alguns casos

Reunió amb Puig

Notícies relacionades

Calvo ha realitzat aquestes declaracions després de la seva reunió amb Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, per acabar de coordinar el dispositiu d’acollida i ha dit que els tres vaixells que ara transporten els 629 immigrants arribaran “de manera esglaonada perquè ens doni temps a fer-ho d’una manera respectuosa i acollidora.

En principi ho faran al moll de creuers del port de València, no serà abans de dissabte a la nit i el mal temps podria retardar-ho tot unes hores, fins diumenge al matí. José Luis Ábalos, ministre de Foment, coordinarà el dispositiu per part del Govern espanyol, però Calvo i Puig han insistit que no hi ha d’haver polítics en aquesta recepció i que ja serà el moment dels experts. “Els hem de rebre amb el respecte i la tranquil·litat que es mereixen, els polítics fem la nostra feina i ara els experts han de decidir”, ha subratllat.