tensió entre socis

Salvini demana a Europa que faci alguna cosa amb la immigració «o que calli per sempre"

El ministre de l'Interior italià torna a criticar França i la convida a rebre els 9.000 refugiats que hi ha a Itàlia i que París s'havia compromès a acollir

zentauroepp43729572 italy s interior minister and deputy pm matteo salvini arriv180613132940

zentauroepp43729572 italy s interior minister and deputy pm matteo salvini arriv180613132940 / ALBERTO PIZZOLI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, ha exigit a Europa que faci alguna cosa amb la immigració o que calli per sempre". Durant una compareixença al Senat, el líder de la ultradretana Lliga ha dit que "Itàlia no accepta lliçons de solidaritat i d’humanitat de ningú" i ha agraït "als amics espanyols el seu bon cor" per haver acollit l’'Aquarius', tot i que ha recordat que "Pedro Sánchez té un ampli marge per exercitar la seva solidaritat en les pròximes setmanes" ja que "només compta amb prop de 16.000 demandants d’asil mentre que a Itàlia n’hi ha 170.000".

Salvini també ha exigit que Françademani perdó a Itàliadesprés que el president francès, Emmanuel Macron, va denunciar ahir el "cinisme" i la "irresponsabilitat" del Govern d’Itàlia en la gestió de l’‘Aquarius’. Ha remarcat que Françaha retornat al seu país més de 10.000 personesque van creuar la frontera i ha convidat Macron a exercir la seva solidaritat i fer-se càrrec dels 9.000 immigrants presents a Itàlia que s’havia compromès a acollir, ja que només n’ha acollit 640".

Invitació a París

Notícies relacionades

França, pel seu costat, ha intentat aquest dimecres rebaixar la tensió diplomàtica amb el seu veí assegurant que és “perfectament conscient” dels seus esforços davant la pressió migratòria que suporta el país, informa Eva Cantón des de París. “Cap de les declaracions de les autoritats franceses qüestiona això, ni la necessitat de coordinar-nos estretament entre europeus”, ha indicat el Quai D’Orsay, que ha declinat, no obstant, comentar la decisió del Govern italià de convocar l’ambaixador francès per protestar pel que considera “lliçons hipòcrites” d’un país que “mira cap a un altre costat” quan es tracta d’immigració. Macron ha convidat el primer ministre italià, Giuseppe Conte, a reunir-se amb ell aquest divendres a l’Elisi i el ministre d’Interior francès, Gérard Collomb, ha fet el mateix amb Salvini i l’espanyol Fernando Grande-Marlaska.

Salvini, aliat al Govern de Roma de l’antisistema Moviment 5 Estrelles (M5S), ha criticat les oenagés que salven vides al Mediterrani al denunciar que hi ha "associacions privades finançades per ves a saber qui". D’altra banda, Salvini ha afirmat que "està fart de veure nens morts al mar" perquè els "col·loquen en una llanxa i els menteixen prometent-los que hi ha futur" i ha dit que són "morts d’Estat". Ha denunciat tambéel "negoci" dels demandants d’asili dels advocats d’ofici que es lucren amb les causes d’aquestes persones, i ha assegurat que només l’11% de les peticions d’asil polític s’acullen "perquè la resta no tenen cap fonament".