Anar al contingut

tragèdia al Mediterrani

Un vaixell italià amb 932 immigrants atraca al port de Catània

Els immigrants, dos dels quals han mort, han arribat a bord d'una patrullera italiana després de ser rescatats diumenge

Efe

Un vaixell italià amb 932 immigrants atraca al port de Catània

GIOVANNI ISOLINO

Un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana amb 932 immigrants a bord i dos cadàvers ha arribat aquest dimecres a Catània (Sicília), mentre que una altra embarcació d’una ONG alemanya és davant les costes líbies a l’espera d’autorització per desembarcar en algun port.

Els immigrants que han arribat a Catània van ser rescatats diumenge passat en set operacions diferents per embarcacions de la missió europea EUNavforMed i alguns mercants i després van ser transbordats a la patrullera de la Guàrdia Costera Diciotti. Els rescatats en total van ser 937 immigrants i es van trobar dos cossos als bots en què viatjaven.

Durant la travessia cap a Catània es va efectuar una primera parada a Lampedusa per evacuar cinc migrants, quatre dones embarassades i un menor, que van ser immediatament traslladats a hospitals sicilians.

Massiu desembarcament

El nou desembarcament massiu es produeix després que les autoritats d’Itàlia i de Malta neguessin l’atracada a la nau 'Aquarius' de l’ONG SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres amb 630 immigrants i que després de 48 hores d’espera va posar rumb ahir cap a València, amb la disponibilitat del Govern espanyol. En aquest cas, Itàlia no ha posat dificultats a l’arribada d’aquests immigrants al tractar-se d’un vaixell de la Guàrdia Costanera italiana.