CRISI A LA MEDITERRÀNIA

El PP acusa Sánchez de "populisme" per la seva actuació amb l''Aquarius'

El coordinador general del partit acusa el Govern central de convertir Espanya "en un colador d'immigrants"

32239179 60

32239179 60 / Juan Manuel Prats

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, considera que hi ha "demagògia i populisme" en l’actuació que està realitzant el Govern socialista amb el vaixell 'Aquarius'.

A més, ha assenyalat que aquest assumpte requereix una solució conjunta en el si de la UE i ha advertit que Espanya no es pot convertir en un "colador".

En una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press, Maillo ha admès que ajudar les persones que tenen possibilitats d’ofegar-se al mar és un "dret humanitari internacional" i ha recalcat que a Espanya la Guàrdia Civil "es juga la vida cada dia" a les Canàries i al Mediterrani rescatant pasteres.

Tot i això, ha criticat la manera de gestionar el cas del vaixell ‘Aquarius’, perquè hi ha hagut "cert populisme" i "molta propaganda". "La qüestió és la següent: ¿Seguirem amb aquesta tònica? ¿Convertirem Espanya en un colador per a tots els immigrants il·legals o provarem d’arribar a un acord en el si de la UE perquè les fronteres siguin comunes?", ha emfatitzat.

"Un debat assossegat"

En aquest sentit, Maillo ha dit que s’ha de tenir un debat "assossegat i tranquil, absent de demagògia i populisme" perquè és el tema "essencial que es juga avui a Europa". "Sí a la solidaritat, però cura amb la manera de fer-ho, perquè a molts països de l’Àfrica s’està dient 'Espanya és un colador, anem a Espanya'. I això és un risc", ha advertit.

Quan li han preguntat si el PP no s’hagués ofert a acollir els migrants de l’'Aquarius' si estigués al Govern central, Maillo ha assenyalat que el seu partit no és "sospitós de ser insolidari" i ha posat de relleu l’actuació de la Guàrdia Civil a les costes del Mediterrani i les Canàries.

Dit això, ha insistit que l’actuació de Sánchez amb aquest assumpte ha tingut un "punt de populisme i en moments ha ratllat el sensacionalisme". Han mirat de "marcar distàncies amb la resta d’Europa: nosaltres som solidaris i la resta són insolidaris".

"No només Espanya"

Notícies relacionades

Al seu entendre, aquest tema s’ha de debatre conjuntament en el si de la UE. "Si es tanquen ports a Itàlia o Malta, hi ha altres ports també a la resta del Mediterrani, no només Espanya", ha dit, per reiterar que s’ha de debatre aquest tema amb tranquil·litat i no amb "cops d’efecte".

Finalment, Maillo ha recordat que el PP ha apostat per una política basada en l’ajuda en origen per frenar la immigració il·legal a Espanya. "És un fenomen molt difícil de parar i molt susceptible per acollir-se a la demagògia, de la dreta radical extrema i de l’esquerra populista", ha ressaltat.