CRISI HUMANITÀRIA

L'ONU demana el desembarcament «segur i ràpid» dels refugiats de l''Aquarius'

Malta rebutja acollir els migrants i al·lega que no es tracta d'un assumpte de la seva competència

zentauroepp43705210 files  in this file photo taken on may 14  2018 migrants loo180611100444

zentauroepp43705210 files in this file photo taken on may 14 2018 migrants loo180611100444 / LOUISA GOULIAMAKI

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La secció italiana de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha instat les autoritats de Malta i Itàlia, així com altres actors implicats, a permetre el desembarcament “segur i ràpid” dels més de 600 immigrants que es troben a bord del vaixell de salvament ‘Aquarius’, l’entrada del qual a Itàlia ha sigut impedida pel ministre de l’Interior, Matteo Salvini.

“Els estats i actors implicats han de trobar aviat solucions per permetre el desembarcament segur i ràpid de migrants i refugiats a bord de l’‘Aquarius’. Centenars de persones necessiten assistència urgentment. Frenar les operacions posa en risc el seu benestar”, ha indicat ACNUR Itàlia en el seu compte de Twitter.

Metges sense Fronteres (MSF) ha confirmat que el vaixell de rescat ‘Aquarius’, amb 629 immigrants a bord, ha rebut ordres per part de la Marina italiana per aturar-se en un punt situat a 35 milles nàutiques d’Itàlia i 27 de Malta, segons ha informat en el seu compte de Twitter.

Àrea de Líbia

Notícies relacionades

Itàlia ha demanat a les autoritats malteses que acceptin els immigrants, a la qual cosa Malta s’ha negat de moment després d’al·legar que no es tracta d’un assumpte de la seva competència. “El rescat de més de 629 migrants, ara a bord de l’’Aquarius’, va succeir a l’àrea d’abast de Líbia i ha sigut coordinat pel centre de socors a Roma, així que Malta no és l’autoritat que exerceix jurisdicció sobre el cas”, ha explicat un portaveu del Govern de Malta.

Metges sense Fronteres ha lamentat la decisió presa pel Govern italià. “MSF vol expressar la seva preocupació davant del fet que, una vegada més, la política s’anteposi a les vides de la gent”, ha lamentat l’organització, una de les coordinadores del vaixell que gestiona SOS Mediterranée.