Jorge Moragas, elegit per a una vicepresidència de l'Assemblea General de l'ONU

L'equatoriana María Fernanda Espinosa serà la primera llatinoamericana que presideix aquest òrgan democràtic i representatiu

tecnicomadrid42345825 mia12   nueva york  ny  eeuu   28 02 2018   el nuevo embajad

tecnicomadrid42345825 mia12 nueva york ny eeuu 28 02 2018 el nuevo embajad

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain / Nueva York

Jorge Moragas,Jorge Moragas que va ser cap de Gabinet de Mariano Rajoy i actualment és ambaixador d’Espanya davant les Nacions Unides, ha sigut elegit aquest dimarts per ocupar una de les 21 vicepresidències del’Assemblea General de l’ONU. Moragas hauria d’ocupar aquest càrrec durant el 73è període de sessions, que s’obrirà el setembre d’aquest any i es prolongarà fins al juny del 2019.

Aquest òrgan, en què estan representats els 193 membres i que es considera el més democràtic de l’ONU, tindrà per quarta vegada en la seva història una dona en la presidència, però serà la primera vegada que sigui llatinoamericana. La ministra d’Afers Exteriors de l’Equador, María Fernanda Espinosa, ha sigut elegida en una votació oberta enfront de Mary Elizabeth 'Lizzy' Flores, l’ambaixadora d’Hondures.

Notícies relacionades

“Francament quatre de 73 no és un rècord del qual poder estar orgullós, però estic content que ens estem posant en el bon camí”, ha dit l’eslovac Miroslav Lajcak, l’actual president de l’Assemblea, un càrrec més simbòlic que de poder pràctic però també de prestigi. I Antonio Guterres, el secretari general d’una organització al capdavant de la qual no s’ha posat mai una dona, ha dit: “podem i hem de fer-ho millor”. 

La mateixa Espinosa, mentrestant, ha dedicat la seva elecció “a totes les dones del món que participen en política i que afronten atacs polítics i mediàtics marcats pelmasclisme  i la discriminació”. Així mateix, ha volgut retre un “homenatge especial a les dones que lluiten cada dia per accedir a llocs de treball en termes igualitaris, a dones i noies que són víctimes de violència i a nenes i adolescelents que demanden accés al’educació i la informació de qualitat. El meu compromís sempre estarà amb elles”, ha dit per acabar.