ESCÀNDOL SEXUAL

Karen McDougal, l'exmodel de Playboy que ja pot explicar el seu embolic amb Trump

La jove s'allibera del contracte que tenia amb una revista que va comprar els drets de la seva història però que es negava a publicar-la

karen-mcdougal

karen-mcdougal

2
Es llegeix en minuts

Karen McDougal, exmodel de Playboy que assegura haver mantingut una relació amb el president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat avui que ha arribat a un acord amb el tabloide The National Enquirerper resoldre una demanda sobre un pacte que certificava que guardaria silenci sobre aquest assumpte.

"Estic encantada d'haver arribat a un acord amb American Media Inc. (propietària de The National Enquirer) en els meus propis termes, cosa que em restitueix els drets sobre la història de la meva vida i m'allibera d'aquest contracte que vaig firmar enganyada fa gairebé dos anys", ha afirmat McDougal en un comunicat reproduït per mitjans nord-americans.

American Media Inc. (AMI), en una nota de premsa al marge, també ha informat de la seva satisfacció per haver arribat a una resolució amistosa.

L'acord entre McDougal i AMI estableix que l'exmodel es pot quedar amb els 150.000 dòlars, mentre que la companyia conservarà un 10% dels drets sobre la seva història si fos venuda a una tercera part fins a un límit de 75.000 dòlars.

El director, amic de Trump

McDougal va presentar al març una demanda contra AMI, companyia que el 2016 havia pagat 150.000 dòlars pels drets exclusius sobre la seva història i que finalment va optar per no publicar-la.

AMI, propietària de The National Enquirer, té com a director David Pecker, amic de Trump.

McDougal, en la demanda presentada al tribunal superior de Los Angeles, assegurava que Michael D. Cohen, advocat personal del president, va estar involucrat de forma encoberta en les seves negociacions amb AMI.

També defensava que tant AMI com l'advocat que la representava aleshores no li van explicar correctament els detalls de l'acord.

Registre de l'FBI

El 9 d'abril, l'FBI va registrar les oficines de Cohen buscant proves del suposat pagament de 130.000 dòlars per part del lletrat a l'actriu de cine porno Stormy Daniels, el nom verdader de la qual és Stephanie Clifford, perquè no divulgués detalls sobre la seva suposada relació amb Trump.

Tant McDougal com Daniels van intentar vendre les seves històries a mitjans de comunicació en la recta final de les eleccions del 2016, quan la imatge de Trump estava molt deteriorada per comentaris sexistes i acusacions d'assetjament per part de diverses dones.

No obstant, van ser silenciades i, en el cas de Daniels, el responsable en va ser el mateix Cohen, que va pagar 130.000 dòlars a l'actriu perquè no revelés la seva història.

McDougal, que sosté haver mantingut una relació amb Trump durant uns quants mesos, va revelar la seva versió dels fets en un article publicat per la revista The New Yorker.

Segons el seu testimoni, tots dos es van conèixer en una festa a la Mansió Playboy el juny del 2006 i, després de mantenir contacte regular per telèfon durant un temps, es van citar en un hotel de Los Angeles.

L'exmodel va assegurar que en aquesta primera cita van tenir relacions sexuals i que el magnat novaiorquès va intentar donar-li diners, però que ella els va rebutjar.

Notícies relacionades

La relació va continuar durant nou mesos, durant els quals es van veure a Los Angeles i en altres ciutats, fins que ella hi va posar fi.

Aleshores, Trump ja estava casat amb la seva dona actual, Melania, i el seu fill petit, Barron, havia nascut feia pocs mesos.