Anar al contingut

GUERRA AL PAÍS ÀRAB

L'equip d'experts en armes químics no ha sigut autoritzat a entrar a Duma

La delegació britànica reclama a Síria i Rússia que cooperin amb les indagacions

Silvia Martinez

L'equip d'experts en armes químics no ha sigut autoritzat a entrar a Duma

LOUAI BESHARA

La delegació britànica davant l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) ha denunciat aquest dilluns que l'equip d'experts enviat a Síria "no ha sigut autoritzat a accedir" a la localitat de Duma per investigar el presumpte atac químic de la setmana passada.

El cap de la delegació britànica, Peter Wilson, ha demanat a Rússia i Síria, aliats en el conflicte armat d'aquest país àrab, que "han de cooperar" amb la investigació i ha advertit que l'accés a la zona de l'atac és "essencial" per a la tasca dels experts de l'OPAQ.

En un comunicat, aquesta delegació ha explicat que Wilson ha traslladat avui aquesta situació a l'OPAQ, nou dies després del presumpte atac químic que va causar desenes de civils morts.

"El règim sirià té un historial abominable d'ús d'armes químiques contra la seva pròpia gent. El seu ús s'ha convertit en una arma de guerra massa comuna en el conflicte", ha dit Wilson.

Aquest organisme de l'ONU va confirmar dissabte que el seu equip d'investigadors va arribar a Damasc per començar la feina, però no va explicar si les autoritats sirianes estaven cooperant amb ells durant el cap de setmana.