Els escàndols del president dels EUA

L'FBI registra l'oficina i la vivenda de l'advocat de Trump que va pagar a Stormy Daniels

Els agents han incautat de documents del lletrat, incloent-hi comunicacions amb el president

Trump torna a parlar de "caça de bruixes" i diu que és una "situació desgraciada" i "un atac al nostre país"

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

La suposada relació que Donald Trump va mantenir amb l'actriu i directora de porno Stormy Daniels segueix evolucionant cap a una situació que va més enllà d'un mer escàndol sexual. Aquest dilluns agents de l'FBI a Nova York, actuant a les ordres de la fiscalia estatal (a la qual ha referit informació el fiscal especial que investiga el Russiagate, Robert MuellerRussiagate, ), han actuat contra Michael Cohen, l'advocat personal del president que, uns dies abans de les eleccions, va pagar 130.000 dòlars a Daniels a canvi del seu silenci.

Els agents han registrat a Manhattan la casa, l'oficina i l'habitació de l'hotel on temporalment s'allotja Cohen i han incautat documents, incloent-hi comunicacions confidencials de l'advocat amb els seus clients, així com ordinadors, telèfons i registres econòmics. Segons The Washington Post, Cohen és investigat per possible frau bancari i violacions de les lleis de finançament electoral. I és que l'advocat ha assegurat que va fer el pagament a Daniels de la seva butxaca i per iniciativa pròpia per protegir el seu client, però aquesta admissió ha creat dubtes de si el pagament, l'octubre del 2016, pot comptar com una donació de campanya, que excediria molt de la permesa per llei.

Notícies relacionades

Trump ha reaccionat furiós a la notícia del registre. En unes declaracions davant la premsa ha tornat a parlar d'una “caça de bruixes”, el terme que des del primer moment ha utilitzat per definir les indagacions que dirigeix Mueller, que investiga si hi va haver col·lusió entre Trump, la seva campanya i el seu equip amb Rússia mentre el Kremlin interferia en les eleccions. El president ha parlat d'“una desgràcia” i ha arribat a dir que es tracta d'“un atac” al país.

En l'operació d'aquest dilluns, però, no hi està implicat només Mueller. Ha sigut executada per la fiscalia novaiorquesa, encapçalada per un home nomenat per Trump. I les ordres de registre i per confiscar documents han sigut aprovades per jutges.