REPRESÀLIA DIPLOMÀTICA

Rússia tanca el consolat dels EUA a Sant Petersburg i expulsa 60 diplomàtics

El ministre d'Exteriors Serguei Lavrov anuncia la sortida dels funcionaris nord-americans com a primera mesura de represàlia de Moscou després de l'ofensiva diplomàtica llançada pels EUA i la UE

zentauroepp42711097 topshot   russian foreign minister sergei lavrov meets with 180329191812

zentauroepp42711097 topshot russian foreign minister sergei lavrov meets with 180329191812 / YURI KADOBNOV

1
Es llegeix en minuts
Agències

Rússia no ha trigat a respondre a l'ofensiva diplomàtica dels EUA i la UE, basada a expulsar diplomàtics russos dels seus països com a represàlia per l'enverinament al Regne Unit de l'exespia Serguei Skripal i la seva filla Iuli.

El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Lavrov, acaba d'anunciar la decisió del Kremlin de tancar el consolat nord-americà a la ciutat de Sant Petersburg, la segona més important de Rússia. També ha anunciat que expulsa un total de 60 diplomàtics nord-americans.

Convocat l'ambaixador

Notícies relacionades

Abans de fer pública la decisió, Rússia ha convocat l'ambaixador dels Estats Units a Moscou, John Huntsman, per comunicar-li les mesures "Literalment, en aquests moments l'ambaixador nord-americà ha sigut citat a la cancelleria, on se li està comunicant el contingut de les mesures de resposta contra els Estats Units", ha dit el ministre d'Exteriors rus, Lavrov, en roda de premsa.

Lavrov ha explicat que aquestes mesures són similars a les adoptades aquest dilluns per Washington, que va expulsar 60 diplomàtics russos, a més de retirar l'autorització per al funcionament a Sant Petersburg d'un consolat general nord-americà.