29 maig 2020

Anar al contingut

POLÈMICA

Facebook es declara "escandalitzada" per la filtració

"Totes les parts involucrades ens van certificar que havien destruït les dades en qüestió", assegura el vicepresident de la companyia nord-americana, Paul Grewal

Efe

Facebook es declara "escandalitzada" per la filtració

Marcio Jose Sanchez

L'empresa nord-americana Facebook s'ha declarat aquest dimarts "escandalitzada" per les acusacions que la xarxa social podria haver facilitat informació privada de milions dels seus usuaris a una empresa vinculada amb la campanya electoral del president Donald Trump.

"L'empresa sencera està escandalitzada perquè hem sigut enganyats. Estem compromesos a enfortir vigorosament la nostra polítiques per protegir la informació de la gent i farem els passos necessaris per aconseguir-ho", ha assenyalat la companyia fundada per Mark Zuckerberg a través d'un comunicat distribuït als mitjans.

Posteriorment, el vicepresident de la companyia, Paul Grewal, ha indicat en una nota facilitada a Efe que "el cor" de l'empresa és "protegir la informació" dels usuaris i requereixen aquest mateix compromís a la gent que opera les aplicacions a la xarxa.

"Un abús greu"

"Si aquests informes són certs, és un abús greu de les nostres regles. Totes les parts involucrades, incloent-hi SCL Group / Cambridge Analytica, Christopher Wylie i Aleksandr Kogan, ens van certificar que havien destruït les dades en qüestió", ha assegurat Grewal.

"En vista dels nous informes que les dades no van ser destruïdes, estem suspenent de Facebook aquests tres actors, a l'espera de més informació. Determinarem els passos que siguin necessaris per garantir que les dades en qüestió s'eliminin d'una vegada per sempre, i prendrem mesures contra totes les parts infractores", ha insistit.

La reacció de l'empresa dirigida per Mark Zuckerberg s'ha produït després que aquest mateix dimarts s'hagi divulgat que la Comissió Federal de Comerç dels EUA ha obert una investigació a Facebook que podria costar-li a la xarxa social una multa milionària.

De moment, Facebook ha rebutjat que tingui res a veure amb les activitats de Cambridge Analytica, cosa que l'eximiria d'haver violat els termes del seu contracte de confidencialitat però, al mateix temps, exposaria l'empresa a la humiliació d'haver de reconèixer que un agent extern va aconseguir accedir a les seves bases de dades.