Segons 'The New York Times'

El cap de seguretat de Facebook deixarà el càrrec

Alex Stamos ha comunicat la seva decisió després dels desacords interns sorgits sobre com la xarxa social ha de gestionar la difusió de la desinformació

zentauroepp42585183 file photo   facebook chief security officer alex stamos giv180320090851

zentauroepp42585183 file photo facebook chief security officer alex stamos giv180320090851 / Steve Marcus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de seguretat de la informació de Facebook, Alex Stamos, deixarà el seu càrrec arran dels desacords interns sorgits sobre com la xarxa social ha de gestionar la difusió de desinformació, ha revelat The New York Times.

El diari, que cita diversos empleats i extreballadors de la firma amb seu a Califòrnia, indica que Stamos ha sigut un fort defensor d'investigar i divulgar l'activitat russa a Facebook, malgrat la consternació d'altres alts executius, entre ells la directora d'operacions de la famosa xarxa social, Sheryl Sandberg.

Stamos havia comunicat la seva decisió de deixar la companyia després que les seves responsabilitats diàries fossin reassignades al desembre, però va ser convençut de quedar-se fins a l'agost mentre es complia un període de transició de les seves responsabilitats, afegeix el rotatiu.

De l'equip de Stamos, que estava integrat per unes 120 persones, només en queden tres empleats, mentre que els altres han sigut destinats a les divisions de producte i infraestructura.

Al seu compte de Twitter, Stamos ha assenyalat que les seves responsabilitats han canviat, però ha indicat que, malgrat els rumors, encara està "completament compromès" amb la seva feina a Facebook.

"És cert que el meu paper ha canviat. Estic dedicant més temps a explorar els riscos emergents de seguretat i treballant en seguretat electoral", ha puntualitzat.

Filtració de dades

La informació es va conèixer després que Facebook assegurés diumenge que està investigant la filtració de dades provocada per una empresa britànica que va treballar per a la campanya del 2016 del president Donald Trump i que va manipular la informació de més de 50 milions d'usuaris de la xarxa social als Estats Units.

Notícies relacionades

La consultora Cambridge Analytica va obtenir el 2014 la informació dels usuaris i la va utilitzar per construir un programa informàtic destinat a predir i influir en les decisions dels votants, segons van revelar dissabte els diaris The London Observer The New York Times.

La revelació va tenir un efecte a Wall Street, on les accions de la xarxa social van caure un 6,76%accions de la xarxa social van caure un 6,76%, el seu descens percentual més gran des del març del 2014.