NOVA ETAPA

Alemanya inaugura el quart mandat de Merkel

La líder conservadora es converteix una altra vegada en cancellera amb 364 vots a favor, nou més dels necessaris

42505524 60

42505524 60 / TOBIAS SCHWARZ (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alemanya ja té nou Govern. Gairebé sis mesos després de les eleccions, el Parlament federal ha donat aquest dimecres llum verda al nou Executiu acordat entre els conservadors (CDU/CSU) i els socialdemòcrates (SPD). Amb 364 vots a favor, Angela Merkel ha tornat a ser investida com a cancellera, cosa que li permetrà inaugurar el seu quart mandat al capdavant del país i ampliar el seu mite polític al d'altres figures històriques com Konrad Adenauer, que va governar durant 14 anys, i Helmut Kohl, durant 16.

Notícies relacionades

Després de ser elegida de nou com a cancellera d'Alemanya, Merkel es dirigirà directament al palau de Bellevue, on el president Frank-Walter Steinmeier li entregarà el certificat que ha de firmar. De tornada a l'edifici del Reichstag, la líder conservadora haurà de jurar el càrrec. Els actes protocol·laris seguiran a Bellevue, on al president li tocarà nomenar els nous ministres del Gabinet.

Senyal d'alerta

Tot i ser un dia feliç per a Merkel, la seva investidura ha deixat un missatge de preocupació. Entre els diputats de la CDU/CSU i l'SPD sumaven un total de 399 vots. Encara que ahir es va reunir amb el grup parlamentari dels socialdemòcrates, la cancellera només ha rebut nou vots més dels 355 necessaris per ser confirmada en el càrrec, cosa que s'entén com un senyal d'alerta d'un SPD dividit que vol marcar distància amb els seus nous aliats.