EUA traslladarà la seva ambaixada a Jerusalem al maig

El moviment coincidirà amb la celebració del 70 aniversari de la declaració d'independència d'Israel

 

  / AP / PABLO MARTÍNEZ MONSIVAIS

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament d'Estat dels Estats Units ha confirmat que planeja inaugurar la nova ambaixada a Jerusalem al maig vinent, coincidint amb la celebració del 70 aniversari de la declaració d'independència de l'Estat d'Israel. "Estem planejant obrir la nova ambaixada dels Estats Units a Jerusalem el pròxim mes de maig. L'obertura coincidirà amb el 70 aniversari d'Israel", han confirmat fonts del Departament d'Estat.

En un principi, la missió diplomàtica estarà composta per l'ambaixador nord-americà a Israel, David Friedman, i un petit equip", segons les fonts.

Terminis avançats

La seu de la nova delegació serà al mateix edifici on en aquests moments hi ha l'oficina d'operacions del consolat nord-americà, que és al barri d'Arnona, que ja va ser escollit per Washington fa 30 anys com a possible seu diplomàtica en aquesta ciutat. En el seu moment, la Casa Blanca va assegurar que el trasllat es podria produir en un termini, almenys, de tres o quatre anys.

Notícies relacionades

En un viatge a Israel a finals de gener, el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va assegurar davant la Knéset (Parlament israelià) que el trasllat de l'ambaixada a Jerusalem es faria abans de finals del 2019.

No obstant, tot fa indicar que Trump ha preferit accelerar el procés amb el propòsit que la inauguració de la nova ambaixada coincideixi amb la celebració del naixement d'Israel, el 14 de maig, una data de celebració per als jueus, però que representa una greu ofensa per als palestins.