polèmica als EUA

Supervivents del tiroteig de Florida a Trump: "¿Tens el valor de dir això?"

Els alumnes carreguen contra la "falta d'empatia" del president i convoquen una marxa a Washington

Emma González, l’alumna supervivent de l’institut de Parkland que ahir va criticar Trump, preguntant-se quants diners rep de l’Associació nacional del Rifle, ara vol tenir un cara a cara amb el president. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

Els supervivents de la massacre a l'institut de Parkland, Florida, que va deixar 17 morts després que un exalumne obrís foc amb un rifle d'assalt dimecres passat, han carregat amb duresa contra el president dels Estats Units, Donald Trump, i altres líders polítics per la seva falta de respostes contundents. Molts critiquen la “insensibilitat” del president després que diumenge publiqués un tuit en què acusava l'FBI d'haver estat “massa distret” amb la investigació russa per prevenir el tiroteig.

“17 dels meus companys i amics se n'han anat ¿i tu tens el valor de dir això sobre Rússia?”, va tuitejar Morgan Williams, de 16 anys.

Una altra estudiant d'últim curs, Carly Novel, ha demanat que les autoritats actuïn i no s'embranquin en el joc de culpabilitzacions. “¿Saps el que no és acceptable? Culpar tothom menys el tirador i la falta de control d'armes”. I ha afegit “la teva falta d'empatia demostra que lamentable que ets”.

Per la seva part, Emma González, de 18 anys, una de les estudiants que gestiona el compte de Twitter @NeverAgainMSD, que està organitzant les protestes, ha escrit a Twitter que és el moment del canvi. González, en un acte dissabte a Fort Lauderdale, Florida, va preguntar al president quant havia cobrat de l'Agència Nacional del Rifle, en un aplaudit discurs. 

Els estudiants, contra Trump

Els alumnes del Marjory Stoneman Douglas han anunciat així mateix la seva intenció d'organitzar una gran marxa a Washington el 24 de març per exigir lleis estrictes sobre el control d'armes.

Sota el lema Marxa per les nostres vides, els estudiants de l'institut on va tenir lloc el tiroteig i de tot el país s'han organitzat a través de xarxes socials per exigir canvis als polítics que, denuncien, han fracassat en la seva missió de protegir-los.

Notícies relacionades

"Nosaltres som els que estem en aquestes escoles, nosaltres som els que ens enfrontem a tiradors que venen a les nostres classes" ha denunciat Lane Murdock, de 15 anys, un estudiant de Conneticut. "És el moment de fer alguna cosa", ha afegit. 

Els alumnes també preparen un acte per dimecres que ve a Tallahassee, la capital de Florida, per exigir més control d'armes, i cridar l'atenció sobre temes com la salut mental i la seguretat a les escoles.