Una combatent kurda mutilada, símbol de la barbàrie a Síria

Un vídeo mostra el cadàver d'una guerrillera de 23 anys ensangonada

La combatent Amina Omar coneguda com a Barin Kobane, mutilada per les forces turcosirianes. / Observatori Sirià per als Drets Humans (YouTube)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El vídeo amb les imatges del cos d'una combatent kurda ensangonada i mutilada presumptament pels aliats sirians de Turquia ha tornat a posar sobre la taula la barbàrie de la guerra siriana. Segons les forces kurdes, el cos és de Barîn Kobanê, nom de guerra d'una combatent de 23 anys que va participar en la lluita contra l'Estat Islàmic (EI) a la regió de Kobane, al nord de Síria.

Al vídeo es pot veure una desena de rebels, alguns armats, al voltant del cadàver cobert de sang i mutilat d'una dona, a terra. La part superior del cos apareix despullada i s'aprecien mutilacions i talls als pits i als genitals. 

La gravació va ser enviada a l'Observatori Sirià de Drets Humans(OSDH) per "un combatent dels grups rebels sirians que participen amb les forces turques" en l'ofensiva, va precisar a l'agència France Presse el director d'aquesta oenagé, Rami Abdul-Rahman. "És d'una barbàrie sense precedents", va dir Rahman.

Notícies relacionades

L'episodi hauria sigut filmat dimarts, després que el cos de la combatent fos trobat pels rebels a la localitat de Qurna, a prop de la frontera, al nord de Síria.

Turquia va llançar el 20 de gener a Síria una ofensiva contra la regió d'Afrin per expulsar de la seva frontera la milícia kurda de les YPG, organització qualificada de "terrorista" per Ankara.