¿El president Trump va oblidar l'himne?

zentauroepp41531550 u s  president donald trump sings along with the national an180109145818

zentauroepp41531550 u s president donald trump sings along with the national an180109145818 / JONATHAN ERNST

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assistir aquest dilluns a la final de la lliga universitària de futbol americà enmig de la polèmica que ell mateix ha creat a l'atacar els jugadors que s'agenollen durant l'himne nacional per protestar contra el racisme policial. No obstant, el seu gest ha provocat una nova tempesta perquè el dirigent només segueix l'himne a mitges, cosa que ha suscitat elogis i crítiques i una pregunta: ¿Ha oblidat la lletra?

Trump va aprofitar la final esportiva, un partit entre la universitat d'Alabama i la de Geòrgia, per situar-se enmig d'un estadi d'Atlanta i mostrar el seu respecte per l'himne nacional. Flanquejat per uns agents vestits de blau marí, Trump va col·locar la mà dreta sobre el pit, a l'altura del cor, i va murmurar les paraules de l'himne nacional seguint la melodia de la banda Zac Brown, basada en Atlanta (Geòrgia) i que va interpretar la cançó en directe.

Notícies relacionades

El vídeo de l'himne mostra Trump tenint un començament lent amb l'himne. Entona algunes paraules, però de tant en tant es deté i calla. En altres moments, canta amb desbordant entusiasme. Un seguiment irregular que ha aixecat nous dubtes, sobretot al venir d'algú que dilluns mateix es mostrava molt eloqüent a l'instar al respecte per l'himne nacional dels EUA.  

 Dilluns, va tuitejar: ¡Volem que es respecti la nostra bandera, i també volem que es respecti l'himne nacional"