guerra al país àrab

Finalitza l'evacuació de malalts greus de l'enclavament assetjat a Síria

Només han sigut tretes de Guta 29 persones, moltes d'elles nens, de les més de 600 que necessiten ser traslladades

zentauroepp41430484 syrian girls sit in a syrian arab red crescent ambulance in 171229113458

zentauroepp41430484 syrian girls sit in a syrian arab red crescent ambulance in 171229113458 / HAMZA AL-AJWEH

1
Es llegeix en minuts

Aquesta matinada ha finalitzat l'evacuació de malalts greus de la regió de Guta Oriental, principal feu opositor als afores de Damasc, amb la sortida de l'últim grup de persones incloses en el pacte entre les autoritats i la facció armada Exèrcit de l'Islam.

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha informat que 12 pacients més han sortit durant la nit, juntament amb tres combatents que estaven presos pels insurgents, i han sigut traslladats per equips de la Mitja Lluna Roja a hospitals de la capital, Damasc.

Els evacuats han sortit a través del pas de Wafidin, que comunica Guta Oriental amb l'àrea controlada per l'exèrcit sirià, tal com van fer les dues tandes anteriors, dimarts i dimecres de matinada.

Necessitats d'ajuda mèdica

Segons l'Observatori, 29 malalts i 29 presoners han sigut evacuats al llarg de tres dies, gràcies a un pacte segellat pel Govern sirià i el grup islamista, encara que aquest últim no ha confirmat l'alliberament dels detinguts que estan a les seves mans.

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR), que supervisa el procés amb el seu soci local, la Mitja Lluna Roja siriana, va informar de l'evacuació de 16 persones en total fins al dia d'ahir, la majoria nens.

No obstant, ha destacat que "molts necessiten ajuda mèdica urgent" a Guta Oriental, on no existeix equipament per sotmetre alguns pacients a operacions o a un tractament adequat.

Tractament a Damasc

Notícies relacionades

Per la seva part, la Societat Mèdica Siriana Americana (SAMS, en les seves sigles en anglès) va confirmar ahir que dotze nens van ser evacuats per rebre tractament mèdic en hospitals de Damasc, però no ha informat encara de les últimes sortides.

La SAMS estima que a Guta Oriental resideixen 641 pacients que necessiten sortir urgentment d'aquesta zona per rebre tractament mèdic.