CANVI DE VIDA

Celebritats que han saltat amb èxit a la política

Actors, humoristes, esportistes, músics o presentadors de televisió són part dels personatges que han aconseguit, com l'exfutbolista George Weah, arribar a presidir l'Estat o a alts càrrecs polítics

zentauroepp2341740 exit television programa 60 minuts  reportaje america americ171228213140

zentauroepp2341740 exit television programa 60 minuts reportaje america americ171228213140

2
Es llegeix en minuts
AFP / París

L'exestrella de futbol internacional George Weah, president electe de Libèria, forma part d'un grup selecte d'antigues celebritats o persones més o menys populars als seus respectius països que al seu dia van fer el salt a la política i van aconseguir arribar a la presidència o a alts càrrecs polítics. Aquí en va una mostra.

-Ronald Reagan

Va ser la primera estrella de cine a intentar amb èxit arribar a la Casa Blanca. Comentarista esportiu en una ràdio i després actor de pel·lícules de sèrie b durant més de 20 anys, Reagan va ser elegit governador de Califòrnia el 1966. El 1981 va aconseguir el paper de la seva vida: president dels Estats Units. El 1984, amb 73 anys, va ser reelegit.

-Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzanegger / ETIENNE LAURENT (EFE)

També actor, però aquesta vegada sí estrella de Hollywood, el musculós Schwarzenegger va saltar de la gran pantalla a la política el 2003 quan va ser elegit governador de Califòrnia pel Partit Republicà. Culturista i heroi de pel·lícules d'acció va deixar el càrrec el 2011.

 - Romário de Souza Faria

Romário de Souza Faria / CLEBER JÚNIOR (AFP)

El conegut en el món del futbol com a Romário, gran golejador i exjugador del Barça, va saltar a la política el 2010 quan va ser elegit diputat federal amb el lema "Compto amb vostè per fer un nou gol per al Brasil". Quatre anys més tard, el crac de la pilota va aconseguir una butaca al Senat brasiler.

- Joseph Estrada

Joseph Estrada / DARREN WHITESIDE (REUTERS)

Expresident de les Filipines, Estrada era molt popular al seu país com a actor. Va participar en més de cent pel·lícules. El 1969 va entrar en la política com a alcalde de la ciutat de San Juan, després va ser senador electe, d'aquí va saltar a la vicepresidència del país asiàtic fins a arribar a dirigir l'Estat el 1998. Una revolta popular el 2001 va propiciar la seva caiguda entre acusacions de suborns i corrupció.

- Jimmy Morales

Jimmy Morales / RODRIGO ARANGU (AFP)

Actor, humorista, productor de cine i popular presentador de televisió va ser elegit l'octubre del 2015 president de Guatemala, aprofitant el descontentament popular amb la classe política tradicional, associada a la corrupció. Morales va estar en antena 15 anys amb el programaMoralejas. El 2007 es va fer famós pel personatge Net, un vaquer ingenu que està a punt de convertir-se en president però que declina en l'últim moment per demanar als votants reflexionar bé abans d'elegir les seves autoritats. La pel·lícula és una paròdia de les falses promeses dels polítics.

- Pál Schmitt

Pál Schmitt / LASZLO BALOGH (REUTERS)

Doble campió olímpic d'esgrima, el 1968 i el 1972, Schmitt va aconseguir el 2010 ser elegit pel Parlament com el quart president de l'Hongria democràtica. L'exatleta i expresident del Comitè Olímpic Nacional es va veure obligat a renunciar al càrrec l'abril del 2012 arran de l'escàndol que va suposar descobrir que havia plagiat la seva tesi doctoral. Schmitt va ser ambaixador d'Hongria a Espanya del 1993 al 1998.

Notícies relacionades

 - Vytautas Landsbergis

Vytautas Landsbergis / MINDAUGAS KULBIS (AP)

Músic, pianista i escriptor, va ser elegit el 1990 el primer president de Lituània després d'independitzar-se de la Unió Soviètica. Havia entrat en política dos anys abans, a l'edat de 56 anys, quan va ser un dels fundadors de Sajudis, el moviment nacionalista que va convertir el petit país europeu en la primera república a separar-se de l'URSS.