Investigació judicial

Detinguda la conductora de l'autocar escolar envestit per un tren al sud de França

Diversos indicis apunten que les barreres del pas a nivell estaven abaixades

undefined41331682 gendarmes and employees of the national society of french ra171216213518

undefined41331682 gendarmes and employees of the national society of french ra171216213518 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts

La conductora de l'autobús escolar envestit per un tren a Millars (França)autobús escolar envestittrenMillarsFrança) dijous passat -amb un balanç de sis estudiants morts i una dotzena de ferits greus- ha sigut detinguda arran de la sospita que les barreres del pas a nivell estaven abaixades en el moment de la col·lisió.

Una investigació judicial en marxa haurà de determinar si hi ha indicis de la comissió de delictes d'homicidis involuntaris i lesions imputables a la conductora, que també va resultar ferida en el violent xoc que va deixar l'autocar partit pel mig.

Notícies relacionades

El fiscal s'ha mostrat, no obstant, caut a l'advertir que encara és aviat per treure conclusions perquè, de moment, només hi ha indicis. Les versions dels testimonis ofereixen contradiccions; per un costat, la conductora de l'autocar assegura que les barreres del pas a nivell estaven aixecades, i el del tren, al contrario, que estaven abaixades. La companyia ferroviària ha insistit que el sistema de barreres funcionava "normalment".

Ara els experts hauran de contrastar els diferents testimonis i assistir a una reconstrucció dels fets per comprovar el camp de visió de la conductora.