Sinistre als EUA

Almenys sis morts al descarrilar un tren i caure en una autopista a l'estat de Washington

L'accident a Dupont se salda amb més de 70 ferits

Un tren d’Armtrack descarrila sobre l’autopista interestatal al comtat de Pierce, estat de Washington, on ha causat diversos ferits. / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys sis persones van morir i un centenar van resultar ferides al descarrilar ahir un tren de passatgers de la companyia Amtrak en un pont situat sobre l’autopista I-5 a Dupont (a l’estat de Washington, nord-oest dels Estats Units) i caure en part sobre la via ràpida, on va deixar bloquejats tots els carrils. Les autoritats temien que el nombre  de víctimes mortals pogués augmentar amb el pas de les hores.

Fonts dels serveis sanitaris locals van informar que desenes de persones, entre les quals figuraven tant passatgers del tren com ocupants de vehicles que circulaven per la carretera, van ser enviades a hospitals per ser ateses de ferides de diferent consideració, va informar el diari Seattle Times, que citant l’agència AP esmentava també la xifra d’almenys sis persones mortes. 

El tren 501 cobria una ruta d’alta velocitat entre les ciutats de Seattle (Washington) i Portland (Oregon) que precisament s’inaugurava ahir. El sinistre es va produir a primera hora del matí als voltants de la localitat de Dupont, situada uns 80 quilòmetres al sud de Seattle. 

A bord del comboi hi viatjaven 83 persones, 78 passatgers i 5 empleats de la companyia ferroviària. Als conductors dels turismes i camions que transitaven per l’autopista se’ls va ordenar buscar rutes alternatives per evitar la zona de l’accident. Les primeres imatges de les televisions locals van mostrar diversos vagons destrossats. Un va caure sobre l’asfalt i un altre va quedar suspès entre el pont i l’autopista. 

Alguns passatgers van explicar que van haver d’abandonar el tren per les finestretes perquè les sortides d’emergència no funcionaven després de l’accident. En declaracions a la cadena CBS, Chris Karnes, un dels viatgers, va dir que en el moment del descarrilament el tren estava entrant en un revolt. El testimoni va assenyalar que van escoltar de sobte un so «grinyolant» i després van sentir com si estiguessin baixant un turó abans de patir l’impacte contra els seus seients i com es trencaven les finestres.

Les primeres fotografies, impactants, van provenir dels mateixos passatgers del tren o d’usuaris de l’autopista. La circulació va quedar totalment parada, i es va causar un gran embús.

L’agutzil del comtat de Pierce, al seu compte de Twitter, va afirmar que diversos automòbils van col·lisionar pel descarrilament del tren, cosa que va provocar ferits entre els conductors però no víctimes mortals. «Veure això és esgarrifós. Els nostres pensaments i les nostres oracions per a tots els involucrats», va afirmar a la mateixa xarxa social l’agent policial.

Reduir el temps de viatge

Notícies relacionades

El governador de Washington, Jay Inslee, va declarar l’estat d’emergència a la zona per l’accident. «El tràgic incident al comtat de Pierce és una emergència seriosa», va assenyalar el governador. En un missatge publicat al seu compte de Twitter, el president dels Estats Units, Donald Trump, va enviar les seves «més sinceres oracions» a les víctimes i va afegir que estava seguint la situació «de prop» en coordinació amb les autoritats locals.

L’autoritat del transport, per la seva part, va comunicar que havia decidit obrir una investigació per poder conèixer els motius de l’accident. L’anterior accident greu d’un tren als Estats Units s’havia produït el 12 de maig passat, quan vuit persones van resultar mortes i dos centenars més van patir ferides.