PRÒXIM ORIENT

L'Iran augura el fracàs de la "conspiració" dels EUA i Israel contra Jerusalem

"Els Estats Units i el règim sionista han comès el seu error més històric (...) però amb l'ajuda de Déu, Jerusalem es convertirà en la tomba del règim israelià", amenaça el president de l'Iran

zentauroepp38556063 irn08 teher n  ir n   22 05 2017   el presidente iran   hasa170522183932

zentauroepp38556063 irn08 teher n ir n 22 05 2017 el presidente iran hasa170522183932 / STINGER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president iranià, Hassan Rohani, ha assegurat aquest diumenge que "els Estats Units i el sionisme no tindran èxit en aquesta conspiració" de reconèixer Jerusalem com la capital d'IsraelJerusalem Israel, i ha advertit que els pobles islàmics "alliberaran" la ciutat santa.

"Després del fracàs de les seves polítiques regionals, els nord-americans han començat avui una nova conspiració amb l'ajuda dels sionistes, que és l'agressió a la santa Jerusalem", ha dit Rohani en un discurs davant el Parlament.

El mandatari iranià ha assegurat que la República Islàmica no es mantindrà callada davant aquest atac: "Farem passos per recolzar la població oprimida de Palestina i la posició santa de Jerusalem", ha assenyalat.

En el seu discurs, recollit en un comunicat de la Presidència, Rohani també ha demanat a l'Aràbia Saudita que talli la seva "amistat errònia amb el sionisme", després que es difonguessin informacions de contactes entre Riad i Tel Aviv.

El president nord-americà, Donald Trump, va anunciar dimecres passat el reconeixement de Jerusalem com a capital d'Israel i va prometre traslladar l'ambaixada del seu país des de Tel Aviv a aquesta ciutat.

A aquest assumpte també s'ha referit avui el president del Parlament iranià, Ali Larijani, que ha dit que la decisió de Trump és "inacceptable".

Larijani ha denunciat "un pla organitzat" pels EUA i altres països per normalitzar les relacions amb Israel i oblidar la causa palestina, en una altra velada al·lusió a l'Aràbia Saudita.

Més directe va ser en les seves declaracions ahir el comandant en cap dels Guardians de la Revolució de l'Iran, Mohammad Ali Iafari, que va atribuir aquesta mesura nord-americana a "les consultes entre bastidors amb alguns països àrabs, en especial l'Aràbia Saudita".

Notícies relacionades

"Els Estats Units i el règim sionista han comès el seu error més històric (...) però amb l'ajuda de Déu, Jerusalem es convertirà en la tomba del règim israelià", va amenaçar.

Les protestes contra la decisió de Trump s'han estès als territoris ocupats palestins i a nombrosos països de majoria musulmana, entre ells l'Iran.