ESCALADA DE TENSIÓ

Corea del Sud fa maniobres amb foc real en resposta al test nuclear de Pyongyang

El Consell de Seguretat de l'ONU té prevista una reunió d'urgència

zentauroepp39945606 special forces from the capital defense command take part in170904113829

zentauroepp39945606 special forces from the capital defense command take part in170904113829 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

Corea del Sud ha portat a terme aquest dilluns maniobres amb foc real en què ha assajat atacs a instal·lacions nuclears nord-coreanes, en resposta al sisè test nuclear portat a terme per Pyongyang la vigília.

Els exercicis han inclòs el llançament del míssil balístic Hyunmoo i projectils disparats per caces F-15, que han impactat contra els objectius designats al mar de l'Est (Mar del Japó), segons ha informat el comandament conjunt de l'Exèrcit sud-coreà.

Les maniobres s'han portat a terme tenint en compte la distància i la ubicació de la base nuclear de Punggye-ri, al nord-est de Corea del Nord, on han tingut lloc els sis assajos atòmics fins ara del règim que lidera Kim Jong-un, ha assenyalat un portaveu de les forces sud-coreanes a l'agència local Yonhap.

Corea del Nord va provar diumenge la seva bomba atòmica més potentCorea del Nordbomba atòmica més potent fins ara, un artefacte termonuclear que segons el règim pot instal·lar-se en un míssil intercontinental, cosa que, si es confirma, suposaria un important i perillós avançament en les seves capacitats militars.

Condemna internacional

La comunitat internacional ha condemnat de forma unànime el nou desenvolupament armamentístic de Pyongyang, davant el qual Seül i Tòquio han reclamat la imposició de més sancions al ja aïllat règim.

El president nord-americà, Donald Trump, va afirmar que avalua suspendre el comerç amb qualsevol país que faci negocis amb Pyongyang i va insinuar que no descarta un atac a Corea del Nord.

Notícies relacionades

A més, el Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà aquest dilluns amb l'objectiu d'analitzar la nova prova nuclear nord-coreana, han informat avui fonts oficials.

La reunió, que es portarà a terme a les 10.00 hora local (14.00 GMT), va ser sol·licitada pels Estats UnitsFrança, el Regne Unit, el Japó i Corea del Sud, segons la missió nord-americana davant l'ONU.