SOSPITA D'ATEMPTAT

Un home causa dos morts i set ferits apunyalant diverses persones en una ciutat de Finlàndia

La policia arresta l'agressor després de disparar-li contra la cama i busca altres sospitosos

fcasals39728806 finlandia170818172212

fcasals39728806 finlandia170818172212 / KIRSI KANERVA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Hèlsinki

Un home ha apunyalat diverses persones aquest divendres en una cèntrica plaça de la ciutat finlandesa de Turku, segons ha informat la policia. L'atacant ha causat dos morts i set ferits. Els agents policials han detingut l'agressor després de disparar-li contra les cames. La policia ha confirmat que el detingut és estranger, però de moment no ha qualificat el succés d'atemptat terrorista.

Una de las víctimes mortals és un ferit que ha mort a l'hospital, segons fonts hospitalàries. L'altre deu haver mort en el moment de l'atac ja que algunes imatges del lloc de l'incident mostraven un cos immòbil sobre el paviment tapat amb un llençol.

Després de l'incident, la policia ha evacuat la zona i ha demanat als ciutadans que no s'acostin al centre de la ciutat fins que la policia comprovi que ja no existeix perill. Turku és una ciutat de mida mitjana situada al sud-oest de Finlàndia, a uns 160 quilòmetres de la capital, Hèlsinki. 

La policia ha decidit reforçar la seguretat a l'aeroport d'Hèlsinki i a totes les estacions ferroviàries. Posteriorment la policia ha anunciat, en un missatge a Twitter, que busca altres sospitosos. No se sap amb seguretat si hi havia més d'una atacant.

Reunió d'urgència

El primer ministre, Juha Sipila, ha escrit a Twitter que el seu Govern segueix de prop els esdeveniments i l'operació policial desplegada a Turku i ha anunciat que l'Executiu mantindrà una reunió d'urgència aquesta mateixa tarda. La ministra de l'Interior, Paula Risikko, i el cap de Policia s'han desplaçat a Turku. Risikko ha declarat al rotatiu 'Helsingin Sanomat' que desconeix si l'atac està relacionat amb el terrorisme.

Notícies relacionades

Alguns testimonis han començat a detallar el que ha passat. Laura Laine, una vianant, ha afirmat que ha estat alertada pels crits d'una noia en una cantonada de la plaça del mercat. "Hem vist un home a la plaça; tenia un ganivet a la mà i el balancejava a l'aire; hem entès que havia apunyalat algú", ha explicat a la cadena finlandesa YLE.

Finlàndia és tradicionalment un país tranquil, però els serveis de seguretat han apujat al juny el nivell d'alerta per amenaça terrorista. El Govern s'ha mostrat preocupat sobre un possible atac després que l'abril passat un gihadista de nacionalitat uzbeka atropellés una multitud amb un camió robat i matés quatre persones al centre d'Estocolm, la capital de la veïna Suècia.