VA SER UN ACTE DE VENJANÇA

Un consell d'ancians pakistanès ordena la violació d'una menor

Les sentències de les 'jirgas', una espècie d'unió d'ancians de les zones rurals del país, són il·legals per les seves decisions controvertides

zentauroepp39467090 a view of the room where a 16 year old girl was allegedly ra170727192211

zentauroepp39467090 a view of the room where a 16 year old girl was allegedly ra170727192211 / KHALID CHAUDHRY

1
Es llegeix en minuts

El 16 de juliol, una nena de 12 anys va ser violada al Pakistan mentre tallava herba. El seu germà, quan es va assabentar dels fets, va recórrer a la 'jirga', una espècie d'autoritat local formada per ancians, a denunciar els fets, i dos dies després el consell va ordenar la violació de la germana del violador, de 16 anys.

La brutal decisió va ser portada a terme i aquesta setmana han sigut arrestats diversos membres de les dues famílies per permetre que això passés. Segons sembla, la noia va ser violada davant del seu pare, el del violador i 40 membres del consell, però tan bon punt va tenir lloc aquesta brutal venjança, les mares de les dues nenes que havien rebut els abusos van denunciar els fets a la policia. 

'Així es fan les coses aquí'

Notícies relacionades

Segons han explicat alguns familiars, tan bon punt van conèixer la notícia de la primera de les violacions, van anar a la vivenda dels familiars a demanar perdó, però aquests, presumptament aïrats, els van pressionar per portar la germana del violador davant el consell. Les dues nenes estan, de moment, en un refugi per a dones abans de reunir-se amb el governador de la província i germà del primer ministre al llarg de dijous. 

El tribunal suprem del Pakistan ha ordenat que s'iniciï una investigació dels fets, ja que les decisions de la 'jirga' són il·legals i no tenen cap tipus d'autoritat legal real al país donat el seu llarg historial de sentències controvertides. "El que vam fer està malament, però així és com es fan les coses aquí", va declarar un dels membres de la 'jirga' després que aquest cas arribés als mitjans.