REVELACIÓ PERIODÍSTICA

El fill i el gendre de Trump es van reunir amb una advocada pròxima al Kremlin

La reunió va tenir lloc poc després de la nominació com a candidat republicà a la presidència

El fill i el gendre de Trump es van reunir amb una advocada pròxima al Kremlin

J. SCOTT APPLEWHITE (AP)

1
Es llegeix en minuts

El fill gran del president dels EUA, Donald Trump Jr., i el seu gendre, Jared Kushner, es van reunir amb una advocada russa amb connexions amb el Kremlin poc després que el mandatari obtingués la nominació com a candidat republicà a la presidència, segons 'The New York Times'.

La reunió, en què també va participar el llavors director de campanya de Trump, Paul Manafort, va tenir lloc a la torre Trump de Nova York el 9 de juny del 2016, va revelar dissabte el diari, que cita informacions confidencials del Govern i entrevistes amb persones relacionades amb aquests documents.

Segons el diari, era la primera reunió privada entre persones pròximes al president i un ciutadà rus, i també la primera vegada que es coneix la implicació del primogènit de Donald Trump en una reunió d'aquest tipus.

INVESTIGACIÓ FEDERAL

Un consell federal especial i diversos comitès del Congrés dels EUA investiguen possibles contactes entre la campanya Trump i representants russos, com a part d'una investigació més àmplia sobre les acusacions que Moscou va interferir en les eleccions presidencials als EUA del 2016.

Donald Trump Jr. va confirmar la trobada en un comunicat, en què la va descriure com "una breu reunió introductòria" centrada principalment en l'adopció de nens, i va dir que ell va demanar a Kushner i Manafort que hi participessin, indica el diari.

Notícies relacionades

Un advocat de Kushner va dir que el gendre de Trump "va assistir breument" a la reunió, segons el rotatiu novaiorquès.

L'advocada russa convidada a la reunió a la torre Trump és Natàlia Veselnitskaia, que, segons el diari, és coneguda per la seva activitat contra una llei nord-americana contra els abusos dels drets humans a Rússia que va portar el president rus, Vladímir Putin, a aturar les adopcions de nens russos als EUA com a represàlia.