Monumental empipada de Juncker per l'absentisme dels eurodiputats: "El Parlament Europeu és ridícul"

El president de la Comissió Europea esbronca els parlamentaris per no assistir al ple d'Estrasburg

zentauroepp39162998 files  this file photo taken on march 15  2017 shows eu comm170704123854

zentauroepp39162998 files this file photo taken on march 15 2017 shows eu comm170704123854 / FREDERICK FLORIN

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

No és la primera vegada que els alts càrrecs de les institucions europees es troben davant un hemicicle buit a l'anar a retre comptes davant l'Eurocambra, però aquest dimarts el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha esclatat més que mai davant la nul·la assistència parlamentària al debat organitzat per acomiadar la presidència semestral maltesa de la Unió Europea. “El Parlament Europeu és ridícul. Aquesta situació és ridícula” i “salutacions als que són a la sala”, ha esbroncat davant poc més d'una trentena d'eurodiputats.

“El fet que només hi hagi una trentena de membres presents participant en el debat demostra que el Parlament no és seriós”, ha retret visiblement enfadat davant l'atònita mirada dels presents. A més, Juncker ha lamentat que si en lloc del primer ministre de Malta, Joseph Muscat, present a la sala per acomiadar els sis mesos de presidència semestral de Malta, hi hagués la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el president francès, Emmanuel Macron, l'hemicicle estaria ple a vessar.

Notícies relacionades

El president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, ha interromput el polític luxemburguès demanant respecte per a l'Eurocambra perquè “no és la Comissió Europea la que va contra el Parlament Europeu” sinó al revés, ha reaccionat el conservador italià, de la mateixa família política que Juncker. “No som ridículs. Triï les seves paraules”, ha afegit, i el democristià luxemburguès l'ha avisat que no tornarà a compareixences com aquesta. “Naturalment que la Comissió està sotmesa al control del Parlament, però el Parlament també ha de respectar una presidència encara que sigui d'un país més petit”, li ha dit davant el somriure de Muscat.

Després de la batussa matutina, Juncker i Tajani han mantingut una breu reunió, segons ha informat el portaveu de la institució, en què el president de la Comissió Europea “ha lamentat els termes utilitzats. Tajani considera el tema tancat”, ha assegurat.